2019. február 26., kedd

Anyámnál

Kelés után egyből úgy készültem, hogy anyámhoz megyek. Tehát itthoni reggeli ez-az, készülődésekkel.
Honesty taccsolt, feltakarítottam.
Anyámhoz folyamatosan pakoltam az elviendőt. Nem fért a nagy táskába az összes szárazkenyér-csomag, még így is kalkulálni kellett némi üveggel, dobozzal. Nem beszélve a kaláccsal és a fürt banánnal, ezeket tegnap szereztem be.
Anyám telefonált, megbeszéltük, hogy megyek.
Fél 12-kor indultam. Előbb a gyógyszertárba mentem, hogy a Letrozolt kiváltsam. Mert oké, van az előzőből még pár szem, de szeretek túlesni ezen, nem hagyható ki egy nap sem. (Ez az endokrinkezelésem. Gyakorlatilag hormontabletta... hozzátartozik az utókezeléshez.)
Hamar sikerült lerendezni. A 15 ezres háromhavi gyógyszert megkaptam 300-ért... csodálkoztam, mert eddig 500 Ft-ra emlékeztem, az is elég csoda volt. Szerencsére ennyi támogatás van a betegeknek...)
Gyalog sétáltam anyámhoz.
Még el kell mondanom: már indulásnál rántotthús-illatot éreztem a lépcsőházban.
Míg kimásztam a lakótelepről -- ez félút anyámig -- még kétszer ütötte meg az orrom rántott hús illata.
És vajon mi várt anyámnál? Már kint az utcán érezve? Naná, hogy rántott csirkecomb.😊 Hihetetlenek ezek a véletlenek...
A végét én sütöttem meg, mert közben jött a postás, jól elvoltak anyámmal beszélgetésileg.
Ezután befaltam pár rántott csirkecombalsót, nagyon jólesett.


Jött Imre bácsi is, akinek anyám felvette a nyugdíját, ővele is beszélgetés folyt, plusz hozott csirkehúsmaradékot a macskáknak.
Közben István telefonált, beszámolt az állapotáról. Javulgat, már le tud menni, de azért még mindig nagyon fáj a dereka.
Marci egész idő alatt a szobában a fotel támláján feküdt mélyalvásban. Tényleg meg sem mozdult, de azért jól megsimiztem többször is.


Kimentem a kertbe, hóvirágot fotózni.😊 Sajnos, nem az a fajta szép, hosszú szálú, mint amit fotókon látni. Ezek kicsiny, alacsony hóvirágok. Idefelé egyébként láttam kertekben szép, fejlett szirmú, hosszabb szárú hóvirágokat is, de nem igazán tudtam volna lefotózni, ahhoz nem voltak elég közel a kerítésekhez.


Ezután anyámmal szortíroztuk a pénzt. Számlákra, meg hogy kinek mennyivel tartozik... Kaptam támogatást is.
3/4 6 körül indultam haza, vittem egy almabefőttet, 4 rántott alsócombot, egy liter hp-t úgy, hogy itthagytam öcsém részére a rávalót.

Este néztem a Drága örököst, a BK-t, az Alvilágot. Ez utóbbit még nem döntöttem el, hogy nézni fogom-e. A szereplők miatt kattantam rá, ma volt a 2. része. De igen durva, úgyhogy nem biztos, hogy maradok ennél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése