2017. szeptember 9., szombat

Szombat telefonszereléssel

Reggel fél óráig csak a macskákkal kapcsolatosan trógeroltam, holott már hajnalban meg voltak etetve, sőt, Haramiához már 2-kor is ugrani kellett.
Tiszta víz, száraztáp-pótlás, mellézabálások feltörlése.
Végeztem az egyik almossal, végeztem a másik almossal, közben az első újra használva lett. Végeztem megint az elsővel, közben a másik almos újra használva lett... Haramia állandóan vehemensen kapar, almozása után fel kell sepregetni... a vécében is fel kell sepregetni, mert időnként mellégurulnak almozásnál a szemcsék. Aztán összeraktam a tele 12 kilós zsák használt almot, bekötöttem... Őrület, mennyi melót ad időnként két deg.
Szilvi hál' istennek kivitte a szemetest, vele a használt almot.

Délután fél 4 körül elvitték Bencét.
Szilvit megagitáltam, hogy segítsen a telefon összerakásában, mert már ott megakadtam, hogy nem bírtam lehúzni a telefon hátulját, ahol be kellett rakni két AAA-s akksit. Aztán ő vette kézbe a dolgokat, bedugta itt meg ott, de az sem volt mindegy, hogyan. Aztán az aljába is kellett dugdosni tyúkbeleket, miközben kioperáltuk a régi telefont. Na meg ehhez külön dugó jár konnektorba, valamint még az asztal alatt is kúszni kellett, hogy a modemnél kicserélődjön az ott bedugandó tyúkbél. Ezekre mind fokozatosan jöttünk rá, nem egyből. Első látásra nem is gondoltuk, hogy ennyit kell vele bohóckodni.
Aztán már töltőre tehettük a telefont, kipróbáltam: csörgött. Szilvi úgy belejött, hogy tanulmányozva a használati utasítást tartalmazó füzetet, kiolvasott belőle jópár hasznos dolgot; valamint addig nyomkodta, míg rájött, hogyan kell bevinni adatokat a telefonkönyv listájába. Elszórakoztunk vele vagy két órát, az biztos. Utána már biztosan tudtam, én egyedül tényleg nem tudtam volna megcsinálni. Mindegy, hál' istennek, ezen is túlvagyunk!

Anyám hívott, hogy holnap akkor Dani megy estefelé, és ő meg főz ezt-azt, hogy hátha tudok majd enni.

Be tudtam venni a Nitromint retardot!
Ma vettem be először 10 ml Flavint. Nincs rossz íze, úgy van, ahogy írja a leírás: exkluzív íze van. Igen erős, fűszeres, háttérben érződik a gyümölcsíz. Hűtőben kell tárolni, tehát ha hidegen lenyel az ember 10 ml-t, nem vészes immár hányás szempontjából.

Este az X-faktort bekapcsoltam, igazából tényleg csak azért, mert szeretnék már végre igazi jó hangot, tehetséget hallani. Ez mindig hatalmas élmény lenne egyébként, kár, hogy közben a sok nem idevalóságot is meg kell hallgatni meg a zsűri bohóckodását elviselni. Most is voltak olyan dolgok, amiktől csak hápogott az ember. Olyanok, akik távolról sem az éneklést akarták megmutatni, hanem baromi bugyuta showt játszottak -- ezzel a zsűrivel végül is miért ne sikerült volna tetszést aratni. Már épp csak tovább nem juttatták! Csak az ember a tévé előtt hitetlenkedve bámult ki a fejéből, hogy miket meg nem engednek ebben a műsorban; meg olyanok is bőven jönnek, akik úgy szálltak ide a fellegekből, olyan világsztári meggyőződéssel, hogy vérig vannak sértve az elutasítás után, ugyanis semmi keresnivalójuk itt. Egyetlen hang, semmi nem stimmel, utána meg fel vannak háborodva, hogy milyen szemét a zsűri. Tulajdonképpen szóra sem érdemes -- három jó hang volt az egész műsorban összesen.
Éjjel viszont volt egy jó thriller, Fekete víz címen, Szilvi hívta fel rá a figyelmemet. Vészjósló, rettenetes, de jó.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése