2015. június 21., vasárnap

Hétvégi kérdések /romantikus krimik kihívása

Vasárnap misén voltam, most hálisten, nem volt a szép, különleges, ám lapostetős templomunkban 45 fok. Isteni, hogy ilyen kellemesen lehűlt a levegő, és úgy látszik, nem csupán 1-2 napra.

Még az a furaság nálunk mostanában, hogy Bence nem hajlandó az érte bármire kapható, apai nagynéninél (Mamánál) maradni. Elég rapszodikus a dolog, mert előző napi telefonáláskor még minden oké, igent mond stb., aztán meg mikor jönnek érte, valamiért besül a dolog, és már nincs is kedve menni.
Lényeg, hogy most mégis itthon volt Bence, holott... akár maradhatott volna bármeddig, hisz többé nem megy oviba... Péntek délután 4 előtt elvitték Bencét, de már Szilvi este kapta a telefont, hogy Bence haza akar jönni, nyafog, minden baja van. Nem igazán értjük. Cica mindent megtesz érte, őszintén szólva túlzásba is viszi. Elárasztja mindennel a kis hálátlant, a kedvenceit főzi, őrzi, mint a szeme fényét. Szilvi telefonon megpróbálta Bencét jobb belátásra bírni, elvégre itt egy zsúfolt szobában látványosan unatkozik egy idő után! Ott lehet számítógépen játszani -- itt nem.
Ott folyton az ő kedvét keresik -- itt azért nem vagyunk elájulva csak azért, hogy Bence dobál és ugrál az ágyról...
Ott van udvar, ahol jó időben homokozhat, felfújható medencében fürödhet stb., itt nincs ilyen lehetőség. És még lehetne sorolni.
Nem sok haszna volt. Még 8 után is felhívta még egyszer Cica Szilvit, hogy Bencike óhaja, hogy anyával akar beszélni... és el lett döntve Bence által, hogy jó, ott alszik (nagy kegyesen), de másnap ebéd után már jöjjenek is haza! Szilvi még reménykedett, hogy hátha_ legalább_ mégiscsak_ ESTE!!!, ha már nem vasárnap este, mint máskor! -- de nem. Szombat délben Cica telefonált, hogy akkor jönnek a Tescóba, hogy Bencének megvegyenek valami többezer Ft-os figurát (!!!!) -- nyilván megérdemelte a hálás gyermek! --, és utána hozzák haza. 22 órát tartózkodott házon kívül...
Hát, szép kilátásaink vannak nyárra!
Tavaly ilyenkor úgy kezdtük a nyári szünetet, hogy kérésünkre náluk volt először Bence, mégpedig vagy 10 napig. Elvitték hétvégére, ott maradt egész héten, és következő vasárnap este került haza -- ui. én akkor voltam kórházban, és mindenki megértette, hogy valakinek azért meg kéne látogatnia engem is. Elkísérni, hazakísérni, varratszedésre visszamenni stb. Akkor ez zökkenőmentes volt. Mi volna, ha ez most az idén történne? Akkor az égegyadta világon senki be nem jött volna hozzám a kórházba...

* *

Közben egy újabb molyos kihívás:
Olvassunk romantikus krimiket!
Elhaym indította, 244. résztvevő voltam benne.


Kihívás feltételei:
– 2011. január és 2016. december között olvassunk el 5 db romantikus krimit. 
– Minimum 3 írótól olvassunk könyvet. 
Sokféleképpen meglehet az 5. :) 
-- Értékeljük a könyvet és írjunk róla minimum egy mondatos véleményt.
Jó olvasást mindenkinek!
Romantikus kriminek az olyan könyvek számítanak, ahol a romantikát leszámítva a történet minimum 50 %-a azzal telik, hogy a főszereplők nyomoznak, a gyilkost keresik.

Ezeket vittem, értékelésekkel:
    1. Martha Tailor: Ördögi szérum 
    2. Gwendoline Welsh: Csendes rémület 
    3. Gwendoline Welsh: Hullák és rózsák 
    4. Gerda Green: Fény és förtelem 
    5. Gerda Green: A kék macska

Megkaptam a 226. plecsnit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése