2018. november 29., csütörtök

Zajlik

Szilvi lerendezte a postán anyám  és én 3-3 db csekkjeinket, nekem ez a hóeleji alapcucc, a nagyja nyilván majd két héten belül jön.

Előkészítettem-átnéztem a fotókat.
Postáscsengetés, Szilvi ment ki, és most tényleg az jött, amit ő várt; 6500 értékű Erzsébet utalvány.
Mónival cseteltünk, eldöntöttük, hogy hétfőn lenne anyám kisboszijának ivartalanítási hadművelete. Legalábbis a terv időpontja megszületett.
Móni az időpontot, a lebonyolítást én találtam ki. Mondta, hogy dél körül kellene indítani az akciót, mert elvileg 2-től van rendelés, plusz már ha a cica reggel eszik, akkor amúgy is a délután a megfelelő időpont a műtétre. Azt nem várhatjuk el anyámtól, hogy reggel ne adjon enni az imádottjának!
A lebonyolítás pedig úgy fog zajlani, hogy én odamegyek anyámhoz úgy 11-re, és várjuk az optimális pillanatot, amikor bejön a kismacska. Mert anyám szerint dél körül általában bejön... s akkor megcsípjük...

Daninak ma valami honvédségi gyűlés volt a Kölcseyben. Ő már nem volt katona, pont abban az évben törölték el a katonaságot, mikor ő lett volna. Előtte már volt alkalmasságin, arra még kaptunk "behívót", vagy hogy nevezik... Ennek ellenére polgári védelemre bármikor behívhatják, ez is egy ilyenfajta kiképzés jellegű dolog volt.

Este Konyhafőnök és BK.
Később megint franciából fordítottam, ugyanannak az ismerősömnek, akinek már a múltkor is. Hivatalos levél volt, amiről egy rossz fotót láthattam, és ezt előbb le kellett töltenem, "megcsinálnom" photoscape-pel, hogy lássak is valamit... imádom az ilyesmit... 😕 És valahogy mindig megtalálnak ilyenekkel. Csak tudnám, honnan tudta ő is, hogy nekem közöm volt a francia nyelvhez? De ha már egyszer lefordítottam neki, nem volt képem elutasítani. Úgyhogy vagy másfél órát eltököltem ezzel a dologgal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése