2018. november 10., szombat

Piacátadás

Ma munkanap volt elvileg, sőt, tanítási nap. Úgyhogy ugyanúgy mentek Bencéék, mint hétköznapokon.
Ha meg már keltünk, akkor célszerű volt elkészülni és átmenni a kispiac átadási ceremóniájára. Ugyanis attól, hogy már egy hete működik a kispiac, a hivatalos átadás még csak ma délelőtt fog megtörténni. Kisembereknél ez is egy esemény, ráadásul igencsak közeláll hozzánk a téma, hiszen ez a kispiac vagy 30 éve szerepet játszik már az életünkben.
Most igen furcsa, hogy megszűntek itt a macskaköves sétány két oldalán az asztalok, és hát ugye, beköltöztek az új épületbe. De ott legalább sokkal emberibb körülmények között lehetnek egész nap az árusok is, és nem kell a vevőknek sem hóban-szélben-esőben a síkos macskaköveken esernyőkkel bóklászni, hogy aztán nem létező harmadik-negyedik kezekkel intézhessék el a vásárlásaikat.
Ezen a héten kiderült, hogy mégiscsak lesz átadás, és ahányszor kinéztünk az ablakon, minduntalan láthattuk, ahogy -- enyhe túlzással -- közmunkások "százai" tisztogatják a környéket, zöld fűnyíró aksd-s traktorok nyírják a füvet nagyon aktívan. Még ezen a napon is kora reggel legalább 10 munkás éberen leste a fákat, és amint lehullott egy levél, ketten ugrottak felszúrni és zsákba tenni. Jó, ez így biztos némi túlzás, de mosolyogtunk a feszes tökéletességre való törekvésen.😊 Nyilván maximális rendnek kell lennie, hiszen jönnek a "méltóságok" is egy effajta átadásra.
Szilvi is visszajött addigra az iskolából, úgyhogy 9 előtt együtt mentünk le.
Nyilván nem maradhatott le a fényképezőgép, és ha már ott volt, használtam is.
Már gyülekeztek a "méltóságok", de azért előtte még volt idő körbenézni. Mi tagadás, szép lett. Az árusoknál az összes árunak rendben kitéve neve, ára; mintha csak boltban lennénk. Van a hátsó oldalán 4 bolt is: hús-, vegyes-, pékboltok, egy még nem működött. A tető és falak közötti rész nem zárt, ott a levegő szabadon mozoghat, elöl és hátul automata üvegajtók vannak, csap a falon és természetesen vannak mellékhelyiségek is. Nem kell nekik most már az Éva presszóba átjárniuk, ide a mi kanyarházunkba...
S egyelőre még ugyanannyi a helypénz is, mint amennyi volt a sétányon.




Az utolsó 4 fotót a netről töltöttem le, a dehir, civishir, haon és debrecen oldalakról. (Nyomokban én is ott vagyok, de csak én tudom, hogy pl. az én arcom fele látszik.😀)
Kedves, barátságos, rövid beszédek voltak, elvágták a szalagot, és a piac "átadódott".
Nekem krumplit kellett vennem, az is megtörtént; így fel is avattam vásárlási szempontból, a magam részéről is.
Utána Szilvivel bementünk a Coopba, és  jól bevásároltunk. A négyes Félix itt most elég jó akcióban volt, vettem 10-et, így mindjárt megdobódott a vásárlásunk.
Szilvi most itteni plüssfigurákért gyűjti a pontokat, úgyhogy most kifejezetten jól jött, hogy sok minden kellett, plusz a Félix is akciós volt.

Otthon húslevest főztem jó sok zöldséggel. Amire én ki vagyok éhezve, az az igazi húslevesben főtt krumpli, sárgarépa és főtt hús szokott lenni, lelocsolva a leves saját zsírjával, megsózva. Úgyhogy abból nagy erőkkel bepofáztam, jó ideig nem is kellett más.



Mónival cseteltem Mártonunk állapotáról, majd megnéztem az egész heti Elifet, azaz 5 db részt.😵
Este az X-faktor mentorházas 1. részével szórakoztattam magam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése