2018. november 12., hétfő

Hétkezdet

Délelőtt banki sms: megvásároltam újabb egy évre a bővített Google tárhelyemet. Fantasztikus pontosság: minden évben napra pontosan ilyenkor vonják le az 1890 Ft-ot ezért az igénybevett szolgáltatásért. Még jó, hogy volt rajta fedezet, mármint a kártyámon.

A tegnapi jól sikerült húslevesben viszont tökre szétázott a csigatészta. Alig maradt leve, a tészta meg megdagadt, ízetlen-gusztustalan lett... Na, ezt nem eszi meg a kutya sem, úgyhogy leszűrtem, és a maradék levest úgy ítéltem meg, éppenséggel használható normál mennyiségű, csakis félfőtt tésztával, ami álltában úgyis pont a kellő állagú lesz. Mindig úgy örülök a dupla melónak! A pocséklásnak nemkülönben...😕
Egyúttal összeszedtem a maradékokat a hűtőben, melyeknek nem sok esélyük van már arra, hogy elfogyasztásra kerül -- így némi pörköltmaradékot, szaftot, fasírtot, virslit összedaraboltam, a leszűrt mamaligával összekevertem, és mikor Szilvi ment a gyerekért, kezébe nyomtam, hogy tegye a lépcsőfeljáró alá a lenti macskák kajásdobozaihoz.

Tévében pendrájvról megnéztem A legbátrabb páros 2. részét.
Olvastam, este pedig rákattantam a Konyhafőnök VIP-re, mely műsor most kezdődött a Survivor helyett. Még soha nem néztem Konyhafőnököt, aztán rájöttem, hogy nekem ez tetszik. Pláne, hogy ismert emberek főznek benne. Utána meg a BK következik, úgyhogy ezalatt lehet macskázni, mivel Honesty egyébként direkt pályázik ezekre az időpontokra. Alig várja, hogy leheveredjek ebben az időpontban a tévé elé, már jön is imádni.😊

Este Popika felajánlott egy kirándulási lehetőséget most következő szombatra, egynapos Szerencs, a csokigyár, a vár, és még vagy három környező település hétezer Ft-ért. Ez most teljesen másik csapat, ahol valaki visszamondta az utat, és lett egy szabad hely. Imádok kirándulni, de most kétségeim voltak azért, úgyhogy gondolkodtam a témán másnapig. Reggelre döntöttem is: nyugodtabb leszek, ha most ezt kihagyom. Egyrészt a pénzt igen sokalltam úgy, hogy még kaja sincs benne; másrészt pedig fél 6-ra kellett volna az állomásnál gyülekezni, onnan indult a busz. Ehhez nekem 3/4 5-kor kellett volna egy 30-ashoz kimenni, ehhez viszont akkor legkésőbb 3-kor kelni! Tudvalevő, hogy későn fekvő vagyok, és még ha lefeküdnék korábban, akkor sem tudnék éjfél előtt elaludni véletlenül sem. Inkább 1-kor... 2-3 óra viszont rohadt kevés az alváshoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése