2018. november 18., vasárnap

Madárséta a Nagyerdőben

3/4 6-kor keltem, készülődtem, végeztem az itthoni megszokott dolgokat, öltöztem, pakoltam, magamat rendeztem...


2 óra múlva már indultam a 30-ashoz. Sokáig töprengtem azon, hogyan tudnék legkevesebb gonddal eljutni a Pálmához, nekem oda legegyértelműbb a villamossal való menés, no, most ahhoz viszont előbb a városba kéne feljutni, s felgyalogolni a villamoshoz -- viszont, ugye, mint tudjuk, vasárnapra el van tőlünk véve a városba felmenő 45-ös! Egyedül a 22-es jár, ami totál kikerüli a várost, és kimegy ugyan a Nagyerdőre, de más útvonalon vannak a megállóhelyei, mint pl. a Pálma. Én a saját abszolút rossz tájékozódásommal képtelen voltam és vagyok kiszámítani, hogy a 22-es busz nagyerdei megállóhelyeitől hogy kell eljutni a Pálmához! Még térképböngészéssel sem voltam képes. De nem múlhat ezen, keresünk más megoldást. Ha mást nem, felmegyek gyalog a városba a villamoshoz... nem először fordulna elő!
Így találtam ki, hogy a 30-assal felmegyek az állomásig, ott sima átszállással villamos, és a Pálmánál szállok le. Bingó!
Elég korán értem oda, és bár fél 9-re írták a gyülekezés kezdetét, még 8.25-kor nem volt ott senki! 😯 Nem akartam ott téblábolni egyedül, így gondoltam, csapok egy kört a környéken. Bementem a Pálma oldalánál tovább haladva az első utcán balra, ez a Bessenyei utca volt. Utána abból balra kanyarodtam a Lisznyai utcára, emlékszem, gyerekkoromban itt volt a gyerekszemészet... Úgy számoltam, onnan megint a körútra megyek ki és úgy megyek a Pálma elé, mintha "most jöttem vón".
Ezen a kis időhúzó, mini körsétán fotóztam ezeket:


...és lőn, valóban úgy lett, mire a Pálma elé értem, már 8.50 lett, és már voltunk vagy 25-en. Ez a szám egyre csak nőtt, jöttek teljesen nemtől, kortól függetlenül, voltak teljes családok, sok-sok gyermek, még egy tacsi is, ruhában; hiszen nem sokkal volt nulla fok fölött a hőmérséklet. Hideg, tiszta idő volt ragyogó napsütéssel!
Ibolya körbejárt egy listával, beírtuk a nevünket, e-mailcímünket. 80 fő gyűlt össze erre a programra!
Bevetettük magunkat 9 után az erdőbe, ott a Pálma oldalával szemben.
Nagyon kellemes sétát tettünk a Nagyerdőben, közben többször megálltunk a Váradi Zoltán által átadott ismeretterjesztő tájékoztatásokat meghallgatni. Igen hasznos és érdekes előadások voltak ezek, mindenképpen oda kellett rájuk figyelni. Sok dolgot én is most tudtam meg, és szerintem fogok is még, hiszen nekem ez az első esemény, melyen konkrét, madarakkal kapcsolatos előadásokat hallgathattam.
Két madáretetőt töltöttünk fel, itt, a Pálmához közelebbi volt az első, és a Békás-tón túl a második.
A gyerekek privilégiuma volt leginkább a magok berakása az etetőbe, nagyon élvezték a dolgot. Közben hallgattuk az ismeretterjesztést és többen fotóztunk.
Annyira gyönyörű volt még mindig, most is az erdő, hogy hihetetlen. Mondjuk, én bolondulok a természetért, a fákért; nekem akár minden fa megérne egy fotót... bármelyik évszakban.💚
Számomra olyan szépséges minden fotó, hogy bár tudom, negyede is elég lenne a fotóknak, de egyszerűen nem tudom, melyiket töröljem ki...


Ez az első etető volt, innen mentünk tovább a Békás-tó felé.


Ez utolsó 3 fotót más készítette, mivel nyomokban rajta vagyok, ezért töltöttem le.😊
Előttük lévő képnél véget ért a program, szétszéledt a társaság és mindenki ment a dolgára, jobbára ebédelni. 😊
Villamossal és 25-össel mentem haza. Jóóó volt! 💙
Otthon kimostam egy géppel, kiteregettem. Pendrájvról megnéztem az Elif csütörtök, pénteki részét.
Anyám telefonált, Bencét este hozták.
Feltöltöttem és feldolgoztam a fotókat, az FB-n albumban posztoltam. A nagyerdős oldalon is szívesen vették, köszönték.😊
Kiolvastam Ingrid Bredberg: Katrin professzor c. könyvét. Van egy "régi pöttyös könyv" molyos kihívás, arra gyúrok, de egyébként is nagyon szeretem ezeket a könyveket is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése