2018. november 26., hétfő

Szülinap

Dániel nevű fiúgyermekem ma 33 éves.
Isten éltesse, nagyon boldog szülinapot neki! 💗


Kivett két nap szabit, mert részarányosan azért neki is jár még ebben az évben, úgyhogy a lehetőségből mostanra választott pár napot. Ezért nem kellett rohanni most a száraz ruháért... (munkásruha, ugye...)

*

Grízgombóclevest csaptam össze, a zacskós levesek közül ezt szoktam néha megejteni, mert ezt kedvelem.

Postás csengetett, Szilvi azt hitte, neki jön cucc, de nem. Viszont átvehette-átvette.
A lakásfenntartási hozzájárulást megkaptam, a fűtésszámlám havi 4000-rel lesz kevesebb (ha időben beérkezik hozzájuk az utalás. Mert újabban néha hamarabb elkészül a számla, mint ahogy megérkezne a támogatás, így nem mindig örülök neki, hogy teljes számla érkezik... Nyilván általában következő hónapban meg megjön a kéthavi és az is szuper, de szóval amikor nem jön, akkor elég rossz, mert az ember számít a kevesebb összegre). Ez is le van tudva egy évig...

Kiolvastam Magyar Katalin: Hej, Krisztina! c. könyvét.

Unokahúgom felvetette anyám másik macskájának az ivartalaníttatását -- hogyan és miképpen legyen... Írtam, hogy nyilván őtőle függ a konkrét akció, hiszen neki van munkaideje, autója és rávalója. Én meg alkalmazkodom a segítség szintjén.
Ezt most a Tarában fogjuk intézni, ahova én hordom a macskáimat (és mindkét unokahúgom amúgy a kutyáikat), mert ott van ivartalanítási akció. És ha már Marcinak fiú létére lányivartalaníttatásért fizettünk a rejtett heréjűség okán, legalább a lánymacskáé legyen akciós...
Unokahúgom beszélt a rendelő asszisztensével, elmondta, mi a helyzet, hiszen a hónap már csak ezen a héten tart. Ő elmondta, hogy mindegy, ha nem ezen a héten, hanem később; csípjük el a vadmacskát és vigyük -- megcsinálják akcióban.
Ez mind remek, úgyhogy most majd várom, mit ír Móni, hogy melyik nap lenne neki a legjobb.

Egy tükörtojást sütöttem vacsorára, majd néztem a Konyhafőnök VIP-et és a BK-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése