2018. november 14., szerda

Jelentkezés

Mivel utolsó percben sikeresen rájöttem, hogy ma kell jelentkeznem a MÜK-ban, ezért ahányszor csak eszembe jut, hálát adok a sorsnak, amiért mégsem felejtettem el és valamiféle sugallat folytán a kiskönyv a kezembe tévedt.
A tavalyi év második felétől, amikor már látványosan alig álltam a lábamon, kaptam egy olyan lehetőséget, hogy csak minden második alkalommal kell személyesen megjelennem, a többin elegendő az internetes jelentkezés. Fogalmam sem volt, hogy létezik ez a dolog, hiszen az akkori állapotomban az is áldás lett volna már korábban is, hogy minden második alkalomkor otthonról jelentkezhetek be két hányás és 4-5 hasmars között haldokolva. Úgyis folyton mennem kellett mindenhova, amit időnként borzasztó nehezen oldottam meg. Na mindegy is, jobb későn, mint soha.
Tehát most is egy ilyen netes jelentkezés következett, ez már a harmadik ilyenem e kategóriában.
Tény, hogy ugyanúgy tilos elfelejteni, ugyanúgy szankciókat von maga után -- kiraknak az álláskeresők közül és elvesztem az aktív korú támogatást --, mintha a személyes megjelenést mulasztanám el.
Ilyenkor behívom az előző ilyen írásos jelentkezést, átírom a paramétereket jelen időknek megfelelően, és jelentkezem e-mailben. Pár óra múlva, de legkésőbb hivatali ügyintézési idő végén megkapom a visszaigazoló, jelentkezést elfogadó e-mailt, melyben közlik a következő jelenés időpontját, s jelzik, hogy annak mindenképp személyesen kell történnie.

Szilvi ma másoltatta a lakásfenntartási támogatáshoz beadandó cuccokat. Ezután pedig 10 körül kisebbik unokahúgommal elmentek anyámhoz segédkezni. Pl. behordták a fát a kamrába, udvart sepertek, ilyesmik. Vittek is anyámnak pékboltból ezt-azt, maguknak is vittek kaját, hogy ne kelljen anyámnak főzni, dehát ő amúgy is főzne... úgyhogy még elvitelre is pakolt nekik sült csirkecombot rizzsel. Na meg hát ott van nála két Szilvi nevű unokája, akiknek tegnap volt a névnapjuk, és imádják a csörögét?? Hát naná, hogy sütött egy csomót...

Jómagam csirkelábpörköltet főztem. Újabban a Sparban is van csirkeláb, mégpedig tálcásan, kicsomagolva, pont egy főzésnyi... Én így is háromszor lakok jól belőle csak úgy, magában, köret és kenyér nélkül is.😁

Megnéztem pendrájvról a tévében (azért írom a tévét, mert régebben az ilyen utónézéseket gépben néztem, de már nem lehet, mert nincs hangom) A legbátrabb páros 3. részét, este pedig Konyhafőnök VIP, BK, Szulejmán késő éccakáig. Közben persze volt más is, nem egyvégtében ezek mennek éjfélekig, így lehet netezni, olvasni, csörögét enni, fürödni stb. közben. Anyámmal telefonon megbeszéltük az aktuális dolgokat; aztán úgy gondoltam, lehet, hogy holnap abszolválható a városházás akció.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése