2018. szeptember 15., szombat

Rovarokról

Ma mindenképp kellett Félixet beszereznem, mert max. két napra van már elegendő. És hát persze most sehol nincs akció. De Honesty étvágya nem az akciótól függ, úgyhogy neki akkor is kell Félix, ha cigánygyerek potyog az égből, nem igazán érdekli, hogy akció van-e vagy sem.
A reggeli ténykedések után úgy gondoltam, túlesek egy hajfestésen, így is tettem. Szilvi szombaton szokott vagy 2 gépnyit mosni, de csak délután, miután Bencét elvitték. Tehát az én délelőtti hajfestésem nem igazán zavart senkit, és legalább ezt is kipipálhatom.

Míg száradt a fejem, egy fél fecskendő Neostomosant vízzel hígítva szétspricceltem a lakásban. Helyesebben a Szilviék szobáján kívül gyakorlatilag mindenhol. Szerencsére Honesty nyugton maradt ezalatt, egy helyben, jó bőven szét tudtam szórni, s annyit hagytam benne, hogy Szilvi is szórni tudjon még belőle a szobájukban. Oda nem jár macska, tehát szinte biztos, hogy nincs bolha, de biztos, ami biztos.
Nálunk mindig nyitva van úgy 5 centire az erkélyajtó egész nyáron, éjjel-nappal. Ki van támasztva, csak nagy szél esetén csukom be. Van őskori szúnyogháló is, bár tényleg nem passzol már pontosan, felül eláll az ablakkerettől, meg hát Haramia kiskorában ezerszer felmászott rajta, ezért is nem divat nálunk a tárva-nyitva szellőztetés még szúnyoghálóval sem, a kismacska összehúzta rajta a szálakat...
Lényeg az, hogy idegesít baromira ez a sok poloska, ami mostanság van. Olvasom, sokan szenvednek emiatt, és tényleg, orvul bemásznak a legkisebb résen is, aztán meg a frászt hozzák rám, mert a hideg is kiráz, mire valahogy lerendezem őket. Eléggé hatástalan rájuk a Chemotox, de csak úgy, mondjuk, papírral én képtelen vagyok megfogni; eltaposni is tilos, mert állítólag borzasztó büdös, ráadásul meg roppant ijesztő az a tény, hogy repül is. Úgyhogy mindenképp Chemotoxszal szoktam kezdeni, alaposan, legalább elkábul és nem repül... Aztán pedig megpróbálom valami újságra invitálni és kirohanni vele a vécébe, lerázni, lehúzni... és mindezek után jó nagyot visítani! Rettenetesen meg szokott viselni, utána egy óráig sem nyugszom le.
Na, ma kettőt is sikerült vendégül látni, káromkodtam, mint a kocsis. De egyébként párnaponként szinte rendszeresen előfordul, ha nem is jön be, de a szúnyoghálón vagy a kereten tapadva bukkanok rájuk, hálisten, ha e helyeken vannak, akkor legalább kifelé tudom őket összegöngyölt újsággal ütni. Traumatikus élmény egyébként.
Egész kánikula alatt, hogy mozduljon a levegő, nappalra azért kicsire kikötve nyitva voltak az ablakok, lévén átellenes a lakás, volt némi esély pici légmozgásra.
De ennek az volt az ára, hogy rendszeresen kellett legyeket, döglegyeket, esetenként darazsakat üldözni. Akármilyen kicsi ablaknyíláson is bejöttek. Már teljesen kivoltam, hogy rendszeresen legyeket kellett csapkodni. Néha vettem a fáradságot és kihajtással kísérleteztem, de annyira hülyék, hogy nem igazán bírtam kivárni. Másik megoldás a Chemotox volt, de abban a dögmelegben hab a tortán volt a Chemotoxot szívni befele... úgyhogy legyek esetében maradt a leggyorsabb megoldás, a lecsapás. Na, és akkor plusz még a qrva poloskák!
Egyébként elég rendszeresen befújom az ablakkereteket Chemotoxszal, miután kicsire nyitom az ablakot. Hát, ha valaki azt hiszi, hogy de jó nekem, mert ezek után nem jönnek be... hát nem a francot. A poloska is, le se tojja, hogy be volt fújva már ezerszer az erkélyajtókeret... küszöb... stb.
Ehhez mikor hozzájött még a f*stakarítás egész nap, hát összegeztem a nyarat. Dögmeleg, légycsapkodás, poloskairtózat és -likvidálás, plusz a f*sástakarítás, álmatlanság = ennél szebb nyári időszak el sem képzelhető.
A Neostomosannal való lakásspriccelés remélem, legalább a bolhákra tényleg hatékony, mert meg kell itt hülyülni már...

Miután Bencét elvitték, én is lementem a 22-eshez, azzal két megállót, és a Tescóba.
Vásároltam kajafélét, valamint összehasonlítottam az akció nélküli Félix-árakat, mármint ami a tescós és a fressnapfos árukat illeti. A FN-ban a 12 tasakos dobozos Félix 30 Ft-tal még így is olcsóbb, tehát onnan vettem 3 dobozzal. Remélve, hogy mire az -- nem olyan sokára -- elfogy, hátha lesz valahol akció...
Bementem még a gyógyszertárba is, ha már itt vagyok, mert elfogyott a Pananginom és a szemcseppem is. Valamint még ezeken túl vettem fel pénzt is, de elszámoltam magam: nem kellett volna felvennem, mert sajnos, jól belemásztam a hitelkeretbe, s ez nem hiányzott.

Este A mi kis falunk III. évad 3. részét néztem, majd netezés következett és olvasás sokáig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése