2018. szeptember 16., vasárnap

Pihenős

Otthoni szokásos ténykedésekkel, pakolásokkal, takarítgatásokkal töltött idő.
Aztán netezés, olvasás. Még a pénteki Elifet most néztem meg, majd édes-savanyú csirkemellet főztem rizzsel.
Délután Dani jött, hozzám anyámhoz ment. Ide azért ugrik be előtte, hogy ha küldeni akarok valamit, akkor így hamarabb eljut hozzá -- így pl. küldtem 6 tálkás macskakaját, összezacskózott száraz kenyeret, göngyöleget (azaz pitliket, dobozokat, kisvödröt, maradékokat a macskák számára, ha esetleg van esély, hogy nem kell kidobni).
Dani hozott az Aldiból egy mákos sütit csak úgy; meg hát látta, hogy tele a szemetes és kivitte. Ezt egyébként többször meg szokta tenni ilyenkor.
Felhívtam sógornőmet, hogy beszéljünk a holnapról; majd felhívtam anyámat is, hogy ezeket lefixáljuk. Holnap megyünk ugyanis a második szemműtétje utáni kontrollra.
Istvánnal is teflonáltunk, majd hozták Bencust.
Honesty bújást igényelt, mostanában egyre többször; úgyhogy ledeglettünk a tévé elé, ahol a Szenzációs négyes 3. részét bohóckodták, mindeközben jól elvoltunk Honestyvel. Olyan hangosan dorombol a hasamon, hogy időnként nem hallom a tévét.
Éjjel elalvás előtt azonnal a párnám mellett terem -- ez bevett szokás --, és a kezeivel masszíroz. Leginkább a fejemet, és kicsit szúr is (megint karmot kell vágatni!), de az se érdekel, olyan jólesik.💛
Ha még mindezenközben a lábaival a hátamat tapossa, na, az hab a tortán!
Az pedig egy egyedi szokás, amit talán fél éve vett fel, hogy úgy szeret pihenni, elaludni, hogy a homlokát nekem dönti. Gyakorlatilag eltakarja a szemét. Bunyózgat a fejével, de nem néz fel, helyezgeti a homlokát. Ez lehet a fejemnél, karomnál, vállamnál, kezemnél -- mindegy. Annyira cuki ez a macska! Időnként olyan emberi.💚💚

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése