2016. május 8., vasárnap

Mobilgondok

Volt egy kis problémám a múlt héten az előfizetéses családi csomagos Nokiával.
4-én, szerdán kezdődött, mikor még látszatra egyáltalán nem kellett tölteni a mobilt, de az természetes jelenség, hogy rögtön a legközelebbi akciónál attól még, hogy mondjuk, két napja mozdulatlan a töltésjelző, leugorhat. Na, így jártam én is: Mamu hívott, és én egyből töltésmerülés pittyegő jelzőhangját hallottam.
Ilyenkor úgy szoktam, hogy elmegyek a töltőért, és bedugom ott, ahol épp vagyok, s minden további nélkül akármeddig beszélgethetek.
Jelenleg a tűzhely konnektorába dugtam be, mert épp elkezdtem főzni. Mivel többször nem pittyegett, így joggal hihettem, hogy tölt.
De mikor letelt 1 óra és ilyenkor megszakad a hívás, utána visszahívtam még Mamut, hogy befejezzük, az még bizony, egy 10 perc is volt -- utána látom, hogy nem mozdul a töltésjelző bizony, semerre. Ami kész csoda, az az, hogy hogy a fenébe bírta ki ezt a rengeteg időt onnan, hogy már az első percben lemerülést jelzett...
Utána is bedugva tartottam, de csak nem töltődött. Megvizsgáltam a töltőt is, amit, mint tudjuk, év végén vettünk Istvánnal Pesten, mert a régiben megszakadt valami, és csak csűrve-csavarva lehetett vele tölteni. Ezen nem észlelhető semmi változás, vigyáztam is rá.
Valami nem komplett mégsem, és mivel ez a családi teflon, ez nagyon is szükséges. Nem rakhatom át a SIM-et a kártyásba, mert az a szám van egyébként mindenkinek megadva, azon kereshetnek barátok, ismerősök, rokonok, volt munkatársak stb. Szóval mind a két szám kell.
Kínomban még a SIM-kártya kiszedésére is rávettem Szilvit, pedig tudtam, hogy annak a megigazgatásának semmi köze a töltéshez.
Elkezdtem gondolkozni, mifene is legyen. Az előfizetéses Nokia 6 éves. A fekete kártyás Samsung 10 éves, ám van egy 12 éves ezüst Samsung is, amit rég félreraktam, de sokat használtam amúgy, sokáig ment párhuzamba az újabbik Samsunggal is. Mivel kb. 5 éve nincs használva, nem tudhattam, annak vajon hogyan áll az akksija! Mindenesetre áttettük bele az előfizetéses SIM-jét és elkezdtem tölteni. Volt vagy 6 órahossza, mikor feltöltést jelzett.
A töltés alatt Istvánnal le is bonyolítottunk egy elég hosszú beszélgetést.
Két nap múlva anyámmal is beszéltem róla, de akkor már seperc alatt lement róla a töltés, úgyhogy 10 perc után meg is szakadtunk, és bedugva sem tudtam beszélni vele. Hamarabb kellett volna tölteni, a tele jelzés ellenére, hiszen 2-3 napja úgy volt, mintha tele töltésen lenne. Hiába, csak régi már!
Így is maradt volna a dolog, legfeljebb mindennap feltöltöttem volna.
Mígnem Dani szólt hétvégén, hogy hát megvan a Nokia párja, amit párban vett 0 Ft-ért és előfizetésért anno az akkori barátnőjével, csak aztán vége lett a kapcsolatnak, a csaj nem fizette, de baromira használta a Dani nevén lévő Nokiát, s Danit szívatta a számlája kifizettetésével... így Dani bement és letiltatta a volt barátnője számát, egyúttal visszakérte a Nokiát. Nagynehezen kapta vissza és pl. fülhallgató nélkül -- no, mikor Szilvi mezőberényi tartózkodása alatt szükséges lett az, hogy ne költsek havi 20 ezret a kártyás mobillal való beszélgetéseinkre, Dani találta ki ezt a családi csomagot. Amihez kell 2 előfizetéses telefon -- ezek lettünk mi, ő az ő Nokiájával, én meg azzal, ami mindig is szintén a Dani nevén volt, csak a barátnőjéé volt pár hónapig, Dani rovására. Utána persze Szilvi visszaköltözött, vele is azért fél évig tudtuk használni ezt a csomagot, viszont mivel még 3 kártyás benne lehet, az volt Szilvi, anyám, István, így tök jó volt, hogy mindnyájukkal tudtunk ingyen beszélni - a havi előfizetés a családi csomaggal 3300 körül van.
Mivel Dani azóta okostelefont vett közben, ezért az ő Nokiája alig használtan, de épen úgy elvan otthon. Úgyhogy kitalálta, hogy azt feltölti, és töltőstül áthozza, nekem adja, legalább ki lesz használva, nekem is tök ugyanolyan lesz, mint eddig. Minden eddigi mobilos problémámhoz Dani talált ki megoldásokat...
Szilvi viszont olyan szempontból segítség, hogy bármikor kellett egyik telefonból a másikba SIM-et vagy akksikat pakolni, ő meg valahogy ezekre áll rá, míg én meg sem tudom őket moccantani!
Mikor Dani ideadta, utána már feltöltött újra az ezüst Samsung, de mégis átrakattam belőle a családi csomagos SIM-et ebbe a Nokiába, ami a Danié volt. Mégiscsak biztonságosabb, nem merül le csak úgy ukkmukkfukk.
Az én eddig használt Nokiámnak meg, mint megállapítottuk, valószínűleg a 6 éves igen aktív használat alatt elhasználódhatott-tönkremehetett vagy az akksija, vagy valami belső, akksival kapcsolatos összekötő alkatrész... franc nem ért hozzá. Úgyhogy azt eltettem talonba.
Amúgy is már szerintem másfél éve is megvan, hogy mint a régi, domború fekete-fehér tévék képernyője, narancssárga, homokóra alakú belső repedésszerűség látszott előbb a bal, majd úgy fél év múlva a jobb oldalon is. Az sem volt normális szerintem, az is valamiféle hibát jelzett már...
Ja, a Samsungokkal meg még az is röhej, hogy már 2015-öt sem ismerték.:)))
Mikor dátumot akartam beállítani anno a most is használatos, "mindenki" által tudott telefonszámos Samsungon, nem ismerte el 2015-öt. Eleve mintha 5 évre terveznék őket... Akkor nyilvánvaló, hogy a még régebbi ezüst Samsung meg pláne. No de ettől még működtek, a lényeg, hogy a hónap-nap reális rajtuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése