2016. május 1., vasárnap

Bencus és anyák napja

Anyák napjára Bence ajándékai az anyjának.
Ezt a faliképet tavaly kapta még az oviban anyák napjára. Igazán ötletes, hátulján még akasztó is van.
Olyan klassz dolgokat csinálnak-csináltatnak a kölkökkel, hogy az csuda...


Ezt pedig az idén csinálták: egy kis henger alakú kartondoboz, színessel körbevonva, illetve a tetején dekupázsdísz rákreálva, mely jelenleg ékszertartóként üzemelt. Rugalmas damilra fűzve egy karkötő -- Bence elmondása szerint ők választhatták ki azt a két színű gyöngyöt,, melyből a karkötőt fűzték. Nem tudni, véletlen-e vagy sem, merthogy a gyerekek szeretik a harsány színeket, ezért, mint fiú, szokatlan (és korai jó) ízlésre vall, hogy nem a rikító színeket választotta, hanem fehér és arany színű gyöngyöket választott az anyjának.


De ez nem minden. Volt egy általuk kreált, kinyitható "képeslap". Ügyesen, különböző színekkel "mozaikszerű" háromszögekkel borított betét megy a szívkivágás alá - egész egyedi megoldás...


Így néz ki kívülről -- és így néz ki belülről:


Hát igen, a rajz még hagy kívánnivalót korához képest, de azért kivehető...
Az írás viszont igen szép, egyem a szívét a kisdednek.:)))


Emlékszem, anno a mi időnkben nem volt sok variáció.
Piros karton, kivágva belőle szív. Általában kinyitható, és mi is írtunk bele valamit. A külseje a kötelező technikacsomag színes papírjaiból kivágott apró pöttyökkel itt-ott, szabálytalanul béragasztva.
Talán egy évben volt az, hogy lefotóztak bennünket egyesével, és rákerült az arcképünk, meg az évszám...
Ha nagyon akarom, tán még meg is lesz. De ez aztán mindennek a csúcspontja volt akkoriban...
Valahogy nem fordítottak ötletelésre különösebb időt, most meg már az oviban olyan kis aranyos, különleges dolgokat csináltak anyák napjára, hogy ihaj. Látszik, hogy halad az idő, mások az elvárások, nagyobb a technikai felkészültség, a lehetőség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése