2019. március 23., szombat

Bence 11 éves

Hát, a hétvégi alvást nem igazán lehetett túlzásba vinni. Egyrészt valamelyik környező lakásban égető szükség volt egyenetlenül, ámde folyamatosan kalapálást-kopácsolást folytatni. Pont annyira, hogy ne lehessen véletlenül sem aludni negyed 8-nál tovább annak se, aki 2 körül feküdt le. Az nyilván vessen magára.
De ezenfelül is: hihetetlen, de 7:50-kor kaputelefon: Szilvi tortarendelését hozták. Ezt a ződhajnali kiszállítást azért túlzásnak tartom, bármennyire is dicséretre méltó a korán kelés az aranyat leléssel.
Még szerencse, hogy Szilvi készült rá és fent volt, rendezte.
Egyébként tegnap késő este tudtam meg, hogy ma szülinapozunk. Bence ugyan vasárnap, 24-én lesz 11 éves, de ugye, az apás részleg el szokta vinni hétvégén, és már ez is remek, hogy tolerálták azt, hogy szombaton csak este 7-kor jöjjenek már érte, ne 1 órakor. Egyébként teljes joggal kérhetnénk az egész hétvégét, mert hivatalosan csak minden második hétvégén kéne engedni a gyereket. Ez csak így alakult az évek során, hogy mivel ott mindent szabad és a gyerek hercegi kiszolgálást kap -- ezért nyilván egyrészt ő is akar menni; másrészt Szilvinek is fellélegzés volt, főleg, amikor még évekig éjjel-nappal itthon volt a gyerek... Iskolás korában pedig azzal a feltétellel mehet el minden áldott hétvégén, hogy a Szilvi által összeírt összes házi feladatot elvégzik.
Mivel hétköznap iskola van, és Szilvi is jár, ezért tényleg nem igazán lehet akármikor szülinapot tartani. Arra azért pár óra előkészület, tortarendelés stb. is szükségeltetik.
Lényeg, hogy tulajdonképpen kisebb-nagyobb szünetekkel du. 3-ig Szilvié volt a konyha, míg szendvicseket készített, a romeltakarítással és a terítés szépségeivel foglalkozott.

Délelőtt hajat mostam, olvastam. Déltől már egyre inkább tudtam volna valamit enni, de nem igazán akartam a káoszban útban lenni, úgyhogy csak megettem egy Moments nevű nápolyis szeletet, azzal elvótam órákig.
3 után meg elcsendesült a dolog, 3 tálca szendvics, terített asztal, plusz még el is lett mosogatva!, de aztán csak vártam, vártam, hogy lesz. Magamtól nem számíthattam ki, mikor lesz az esemény, mint ahogy azt sem tudtam, Daninak akkor hát szólt-e -- rám mindenesetre nem bízta. 5 előtt már csak megkérdeztem, hogy mi lesz, mikor lesz, Danival mi van -- hát nyilván, hogy nem szólt; valahogy természetesnek vette, hogy Dani majd csak úgy megjelenik. Jaj, istenem, annyira nehéz neki a kommunikálás!...
Danira ráírtam, végül is ő elég spontán, közel is van; így ha ráér, biztos átjön; miért ne jönne. De Dani már útban volt a próbatermük felé. Úgyhogy így jártunk, szerintem meg is érdemeljük. Mindenesetre én indítványoztam, hogy amennyiben 7-re jönnek a gyerekért, szerintem meg kék ejteni a bulit.
Innentől kezdve már zajlott a dolog szerencsére, de nem tudom, ha én nem lépek, akkor semmi nincs sosem?
Finom volt a szendvics, utána Xixo kólát ittunk; s megvolt a tortázás is, a már megszokott Sacher-tortával.


Isten éltesse az ünnepeltet!😊💜😊


Sajnos, a tortaszelet mellé adagolt tejszínhab belevész a tányérba...


Közös ajándék, melynek Bencus nagyon örült.


Szendvicseztünk, tortáztunk, és háromnegyed 7 előtt már le is zajlott a nagy esemény, utána a gyereket pedig 7 után elvitték.
Az elpakolás nagyját Szilvi csinálta, bár én is tettem ezt-azt. Mindenesetre ezek ellenére jópár dolog még másnapra és hétfőre is elpakolásra várt -- nem enyémek és nem miattam --, valahogy nem bírtak helyet változtatni észrevétlenül...
Danival megbeszéltük, hogy majd pakolok neki is, anyámnak is egy-egy doboz szendvicset, és majd vagy ma este, de ha nem igazán emberi időpontban jönne, akkor holnap bejön értük, és mivel úgyis megy anyámhoz macskakajával, elviszi ezeket. Mindenesetre most össze is pakoltam 1-1 dobozzal nekik, plusz anyámnak egy tisztesebb szelet tortát, mivel ő szereti. Dani viszont nem tortás, nem édességes, úgyhogy ő nem igazán ragaszkodik máskor sem ehhez.

Este 8-tól folytatásba került A mi kis falunk 3. évadja, úgyhogy ennek örülhettünk.
Éjféltől pedig megnéztem két részt a Szomszédokból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése