2019. március 27., szerda

Anyámnál

Mai nap a szokásos aktuális tennivalók mellett pakolászással is indult és folytatódott, mert tudtam, anyámhoz menés lesz. Összepakoltam jó sok (3 csomag) száraz kenyeret, kiürült pitliket, üvegeket. Melléraktam egy óriás rizses csokit, meg majd indulás előtt nem sokkal egy doboz húsos makarónit.
Később telefonált is anyám, tisztáztuk, hogy megyek.
Negyed 1-kor indultam, gyaloglás közben fotóztam is itt-ott.


Öcsém épp ott volt, most megtekintettem a szép új ótót közelről is.


Beszélgettünk is, közben rendezték a postással is az intéznivalókat. Tényleg dömping volt, mert kicsit később még Imre bá is jött, mivel hát az ő nyugdíját is anyám veszi át.
Megtudtam, hogy a kis japánkakas mellé Imre bá szerzett anyámnak két japántyúkot. Úgyhogy most tojnak ám rendesen. Mindhárom japánszárnyas más színű. A kakas fehér, az egyik tyúkocska barnás, a másik szürkés. A kiskakasnak még a kiállása is más, mióta "asszonyok" vannak a háznál!
Fotóztam a kertet, bár még nem sok minden nyílt. Macskáztam, elsősorban Marcival. Tündér az a macska!
Ettem sült kacsaszárnytövet és sült pulykaszárnyból egy részt.


Dani rám telefonált, hogy hol vagyok. Mondtam, hol; és kérdezte, hogy erre forduljon-e, mert végeztek a melóval. Tehát jött is.
Utána közösen beszélgettünk, egyeztettük a pénzügyeket is, mert Dani pl. már karácsony óta vásárolgat anyámnak csak úgy... befizet számlát, kiváltja a recepteket, heti-kétheti osztásban macskakaját, almot, tápot stb. hord.
Ideadta a támogatás mellett a csekkjeire a pénzt, plusz küldött egy kis összeget Bencus szülinapjára is.
Ezek után lassan készülődtünk haza -- Dani elvitt az ótóján, közben felugrott, mert neki is adtam egy doboz húsos makarónit.

Este megnéztem a szokott dolgaimat és két részt a Szomszédokból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése