2016. december 13., kedd

Szolgálati időm így és úgy

A beharangozott 2 hónap elbírálási idő helyett már 1 hónap alatt elkészült és kiküldték a nyugdíjintézeti szolgálatiidő-elszámolást!
Még a biztonsági őr is azt mondta pedig, hogy na, ebből az idén már úgyse lesz semmi... majd januárban.
Mondtam, hogy sebaj, nem sürgős, jó lesz az jövőre is, fő, hogy be van adva.
Bizton tudtam, hogy annyi időm úgy sincs, hogy máris nyugdíjban lehetnék, csak trehány voltam beadni...:))))
Meg is lepődtem, ahogy délután jött a postás ajánlott levéllel,  s mivel kormányhivatal volt a feladó, ezért eszembe sem jutott, hogy a nyugdíjas cucc jött meg.
Meg is ijedtem, mert nem egy papírt tartalmazott, az azért észlelhető volt.
No, lényeg, hogy az idei szeptember 16-ával bezárólagos időszakomban (az a TKKK egyszerűsítettjének utolsó zárónapja volt), egészen a gimis nyarakig ('72, '73, '74 nyarai, melyek alatt 134 napot dolgoztam) eddigi szolgálati idő az öregségihez: 37 év 194 nap. (Azóta már van +45 napom!)
A nők kedvezményes nyugdíjazásához szükséges szolgálati időm pedig: 36 év 274 nap -- és itt is a +45 nap.
Hát igen.
Emiatt nem vagyok már úgy tavaly tavasza óta nyugdíjas, mert a vízműves idővel ott körül lehetnék simán!
Sőt mi több, nem is leszek.
Ennyivel ugyanis sehol nem kezdhetek semmit.
Hiába böngészem a netet, legutóbb a MÜK-ban azt mondták, hogy a nyest is csak akkor kérhetem, HA 1 éves alkalmazotti viszonyom van közvetlen a kérelem előtt. Erről eddig nem olvastam, és lehet, hogy valahol írva vagyon, de továbbra sem lelem ezt a kötelező 1 évet. Igaz, a 37 évet sem, ami pedig eddig megvolt!
Ez még a pár hónappal, évvel ezelőtti böngészésemkor és tanulmányozásaimkor nem így volt.
Akkor 37 év szolgálati idő kellett hozzá -- amihez most már csak 89 nap (--45 már!)  hiányozna egyébként! --, az öregségiig hátralévő 5 év -- valahol betöltött 60 évet olvastam, de ez számomra már mindegy --, valamint a MÜK-tal való kapcsolat.
Kérdésem lenne az, hogy ha az embert alkalmazzák, ennek következtében vissza kell mondja a mindenfajta MÜK-tal való kapcsolatot, akkor hogy teljesül mindkettő? Nyilván úgy, hogy ha lenne olyan balfék munkáltató, aki 55 évesen és azóta sem alkalmaz az istennek sem, ezer helyen sem, és pont akkortól akar, mikor már a 60-on is túlvagyok (mert rohadtul valószínű...!), akkor ha egy évet ledolgozok, rúgassam ki magam, és aló mars a MÜK-ba, újra felvenni a kapcsolatot. Akkor az egy évem is meglenne és a kapcsolatom is a jelzett hivatallal...
Érdekfeszítően gyakran változtatnak mindent egyébként!
Most a böngészésekkor már egyetlen szó nincs a 37 évről! A MÜK-ban is azt mondták, hogy az_ nem_ érdekes. Mindössze minimálisan 22 év is elég a nyugdíjhoz (bár annyival a nyugdíj is nyilván annyi is), csak a nyes lényege, hogy 5 évvel legyek előtte az öregséginek (az megvan), legyek a MÜK-tal kapcsolatban (az is megvan), és francba itt 37 évről, amire pedig hajtottam, csak legyek alkalmazva 1 évig. Hát ez nincs meg és nem is lesz.
De hát mégis, az elején pont arról volt szó, hogy pont azért van a nyes, mert 55-ön túl borzasztó nehéz a nőknek újra elhelyezkedni (jelzem, nemcsak 55-ön túl, hanem már előbb is nehéz, és nemcsak a nőknek).
Akkor most miből gondolják, hogy 60-on túl qrvára könnyű??? Vagy mivaaaaan?
Na jó, ez megint csak felesleges morfondírozás; lényeg, hogy túl vagyok ezen is, valamelyest megkönnyebbültem, hogy összeszedődött a nyugdíjhoz így vagy úgy szükséges szolgálati időm.
Ezáltal legalább most már papír szerint is tudom, hogy ugyanígy kell lennem még 4,5 évig, és az öregségi előtt újra be kell adni az egész hóbelevancot.
Ja, egyébként már azóta is van 45 bejelentett napom, október-november-december hónapokra. Tehát a 37 évhez már akkor is csak 44 nap hiányozna, ha számítana a 37 év a nyeshez képest valamit!

2 megjegyzés:

  1. Szia! Csak annyit akarok mondani, hogy ha majd kéred az öregségi nyugdíjazásodat, nem kell még egyszer beadni az egész hóbelevancot, hanem elég, ha viszed a mostani kiszámolt határozatodat, kitöltöd a kérelemhez a nyomtatványt, és kész.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, gondoltam! Nyilván alapvető, csak a levélben benne volt, hogy újra be kell adni az igényt.:)

      Törlés