2014. november 7., péntek

Desca és Texo

Végre abszolválhattam az augusztus 29-én kapott DEXA-beutalómat.
Hosszú volt a folyamat, az biztos. Lényeg, hogy nyilvánvalóan tudjuk, hogy ezt a vizsgálatot évente csak egyszer veheti TB-sen igénybe az ember, én ezt mondtam is fenti dátumkor, de a reumán a doktornő szerint a DEXÁ-n úgyis akkorra adnak, amikorra már lehet. Ez szerintem is optimális gondolat lett volna.
No, ez tévedés volt, mert az nem úgy van, a DEXA akkor még nem tudott volna, csak szeptemberre adni.
Máig nem értett keverések voltak az elosztónál lévő időpontos egyeztetésekkel, oda adtak időpontot, ahova nem kértem (pl. vissza a reumára, de minek, máig sem értem), aztán egyeztettek a DEXÁ-val, mert sem itt, sem én nem értettem... és utolsó ukázként az elosztónál ráírták a beutalómra, hogy október elején hívjam ezt a számot (a DEXÁ-é), amikor ott kapok majd oda időpontot. Amikor ezt kivárva megtettem, a DEXA akkor még mindig nem tudott november elejére időpontot adni. Hívjam őket október 20. után. Azzal meg nekem volt bajom, tudván, hogy 4-5 hétre adnak időpontot, de a reumára az meg már késő, hiszen 20-a körül elfogy a gyógyszerem. Mindegy, megnyugtattak, hogy 20-a utáni híváskor fognak tudni adni november elejére időpontot.
21-én meg is kaptam a november 7-ét. Huh!
Ekkor már csak a fölösleges reumás időpontot kellett lemondanom, hogy ne foglaljam azt más beteg elől el, illetve átcserélnem egy 20-a környékire, de azt is azonnal, illetve minimum egy hónappal előbb, mert volt már 6 hét a reumán is, mire kap az ember egy időpontot.
Akkor meg azzal zavartak meg, hogy akkor a DEXÁ-t is át kell íratni! Mire én kiakadtam, hogy nekem akkor telik le a 3 hónap, akkor fogy el a gyógyszerem, azért kell akkor mennem a reumára, mert még addig egy nagyjából friss laborleletet is kell produkálnom. Miért függvénye a DEXÁ-ra menés a reumás előjegyzésnek? Hát merhogy oda beutaló kell. Na végre, felfogtam: azt hiszi, nekem nincs beutalóm. Úgyhogy tüstént közöltem, hogy aug. 29. óta VAN beutalóm, csak mindenféle infók ellenére ők nem tudtak novemberre, csak október 20. után időpontot adni... Áááá...!
Igyekeztem minél rövidebben leírni, de az a gyanúm, hogy akár hosszabban leírva is érthetetlen lenne. Megfigyeltem, mióta sűrűbben kell járnom ilyen helyekre, hogy az egészségügyben, ugyanazon épületen belül SEM tudják, milyen a rendszer, hogy is vannak a dolgok pár ajtóval, vagy szinttel odébb.
Azt is megfigyeltem, hogy többnyire képtelenek tartani az időpontot. Ezért nem hibáztatok senkit, nyilvánvaló, hogy bármikor vannak beugró, sürgős vagy hm, protekciós esetek; több az új beteg, akik több időt igényelnek; 15 esetből jó, ha 1-2 alkalommal jön be nagyjából az időpont.
De lényeg, hogy a beteg nem késhet, mert tutira pont akkor hívják be majd pontosan, ha véletlenül kimaradt a busza! Ezért megyek oda én is általában inkább jóval előbb, hogy még a következő busszal is éppen beessek, ha úgy adódik.
Most félórás volt a késés, mire behívtak a vizsgálatra.
Ahhoz képest, hogy pl. tavaly ilyenkor majdnem rosszul lettem a több éves gyógyszerezés utáni eredménytől: nagyfokú romlás; most pozitív végeredménnyel zárult a dolog. Pár tizedet minden kritikus helyen javult a csontritkulásom. Ezt szerintem az orvosváltásnak is köszönhetem, mivelhogy az előző 3 évben velem foglalkozó idős orvos valószínűleg nyugdíjba ment. Bíztam azért ebben, mert az utolsó 1 évben ez a doktornő sokkal alaposabbra vette a figurát, és pl. az is kiderült, hogy az előző három hónapban pl. a Protelost tök feleslegesen szedették velem mindenféle D3 és Calcium nélkül! Onnantól ezekkel is kiegészült a fő gyógyszer, és szerintem ez a javulás ennek köszönhető.
Most egy adatom sincs -3 fölött, a legnagyobb értékem -2,8.
Közben érdekelne a laborleletem is, de hát azt átküldték egyenest a reumára, mint ugye, megtudtam.
Lényeg, hogy 20-án megyek a reumára, ott majd reményeim szerint megkaphatom a laboreredményeket is. Nagyon bízom benne, hogy a tavaszi lelet 13-14 csillagozott eredménye helyett sokkal kevesebb ilyen lesz, tekintettel az azóta lezajlott epeműtétre és a tavasz óta szedett 2 újabb baj gyógyszereire...

Mindez után, ahogy megbeszéltük Szilvivel, felhívtam, hogy készen vagyok, és akkor találkozunk a Tescóban. Nagymértékű akciózás van a 12 tasakos Félixek körül, és Szilvi felajánlotta, hogy segít, mert ha több dobozzal vennék, az tényleg rohadt nehéz...
A busz az SZTK előtt szinte azonnal jött, seperc alatt a Tescónál voltam, úgyhogy várnom kellett majd' egy félórát, mert Szilvi meg gyalog jött ovi és vásárlása után otthonról; de így simán el tudtam intézni az aktuális csekkeket pénzfelvét után.
A macskakaján kívül vettünk pár szükséges, természetesen egyáltalán nem luxus jellegű dolgot (kajaféle, főznivaló, ha már itt vagyunk az óriási választékoknál), pl. egy kiló csirkelábat.:)))
Hazafelé én busszal mentem, merthogy "rokkant" vagyok és "ha már bérletem van" címszó alapján... és azért az egy főre eső cucc is igen nehéz volt. Szilvinek nincs bérlete, viszont életerős fiatal...:D -- úgyhogy megnéztük, hogy 7 perc múlva jön a busz, én legyökereztem, Szilvi meg elindult. Ahogy számoltuk, kb. egyszerre fogunk hazaérni.
Így legyen lottóötösünk (bár ehhez lottózni is kéne).

A cím onnan ered, hogy Szilvivel ezt a programot amúgy lóhalálában beszéltük meg a reggeli indulás előtt, és akkor siettemben így foglaltam össze, hogy mi lesz: "Ha végzek a Deszkán, hívlak és találkozunk a Texóban"...:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése