2017. augusztus 19., szombat

Szülinap és névnap

Szilvi mára tervezte a szűkkörű családi szendvicsezést a szülinapjára, illetve nyilván a fő attrakció a Bence névnapja ilyenkor.:) Mivel még osztottan van a gyerek itt és apjos résznél a szünidőben, ezért célszerű alkalmazkodni időpont szempontjából.
Szilvi csinált 4 tálcányi szendvicset. Mivel lement a boltba "egy pár pillanatra", és egy ismerős hölggyel találkozván, tízszeri hasztalan elköszönés után másfél óráig fel lett tartva, elég későn kezdett hozzá. Kicsit aggasztó is volt, hogy nem fér bele (este ugyanis vitték Bencust, addig le kellett zajlania, s így Danit is 4-re hívtuk).
Szerencsére nagyjából összejött azért.

























Dani sem késett, de azért pl. a szemétkivitel rá maradt, s én is pakolgattam kissé.
Bencus Daninál is több szendvicset evett (5), pedig Dani jelezte, hogy ő fölöttébb éhes (4). Én is boldog voltam, mert egyet én is meg bírtam enni, bár délután 5 felé már igazán reggelizhetek akár... :))
Bencus névnapi köszöntésével folytatódott, az ajándékok mindig több havi gyűjtés alapján gyűlnek össze, nálunk ezt csak így lehet; nem úgy, hogy előtte nekiindulunk és fogalmunk sincs, esetleg pont pénzünk sem. Előzetesen ha meglát az ember valamit, ami kell és jó áron van, akciós stb., akkor szépen, komótosan beszerezgeti és elrakja.
Mivel 4 fő nevében kell beszerezgetni, ezért az apróságok is soknak tűnnek.
A Hello Kitty-s lakberendezéses cuccok annak ellenére, hogy sokan, húha, lányosnak gondolják, sikert aratott. Bencust nagyon leköti a lakóhelyiségek berendezése, legtöbbet ezzel játszott, plusz kapásból kirakta a kis legót.
Három plüss a pennys akciókból már megvolt, a kettő el volt rakva, amit Bencus most kapott.
















 
Szilvi is saját magának szülinapjára ő maga szerezgeti be, amire szüksége van, és anyám, Dani, én úgyis némi pénzt adunk oda, de nyilván ő tudja, mi kell éppen.
A "tortát" most islerek pótolták. Négyen voltunk -- négy isler, elfért rajta a számgyertya és a tűzijáték is.










 
Tök egyszerű és mezei, de bensőséges szülinap.:)
Mikor már közeledtünk nagyon a 7 órához, berekesztettük a mulatságot.
Daninak odapakoltam az anyám dobozait, csomagoltam Daninak és anyámnak is 4-4 szendvicset, melyet majd holnap elvisz neki Dani a dobozokkal együtt, hiszen úgyis mennie kell a kajáért, amit nekünk is csinál.

Este még kiélveztük A mi kis falunk ismétlésének utolsó részét. Kár, hogy vége. Ez az a fajta sorozat, amit feszt tudnék nézni, pedig nem vagyok tévésnek mondható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése