2018. augusztus 8., szerda

Lakásbefújás -- fülbevalók

Mivel azt mondta az állatorvos, hogy a lakás bespriccelésénél a macskát vigyük másik helyiségbe, ezért már tegnap tervbe volt véve, hogy ha Honesty kifárad, akkor kizárom, míg megcsinálom a szobát. De nem fáradt ki, mint írtam; egész nap mozdulatlanul deglett!
Ez a szituáció zajlott ám ma is! Annyi különbséggel, hogy ma azért be tudtam ágyazni, és lent az egyik rongyszőnyegre terített törülközőn nyúlt el Honesty, és szinte deglettmacskaként aludt egész álló nap. E napok alatt még enni sem igazán evett, talán egyszer egy nap; és almozni sem többet.
Nagyon kimeríthették az előző bolhás napok, illetve maga az oltásos-féreghajtásos ceremónia.
Hát, most úgy döntöttem, elkezdem a lakás bespriccelését.
A doktornő azt mondta, hogy azért ne legyen a macska a spricceléskor jelen, hogy be ne nyalja a cuccot. Nem a belélegzés veszélyes. Sőt, rákérdeztem, hogy mennyi ideig ne legyen bent, a válasz az volt, hogy ameddig meg nem szárad a cucc, addig ne. Érdeklődtem az iránt is, hogy HA már megszáradt és akkor nyalja be, az probléma-e; azt mondta, nem.
Próbáltam a neten utánanézni, milyen arányban is keverjük, mivel -- bár tutira azt hittem, jól emlékezem, hogyan mondta az orvos -- mégis elbizonytalanodtam... Többféle arányt is találtam, sőt, ezzel pl. még kutyákat is szoktak bolhairtani vagy fürdetni vele.
Szilvi adott egy növényspriccelő apparátot, még szerencse, hogy ez volt itthon. A fél ampullát egy liter vízbe raktam, és úgy bele a flakonba. Egész jól ment a spriccelése. Végigmentem a szobán akkurátusan, tényleg mindent igyekeztem befújni, még az ágyamat is és az egész szőnyeget. Honesty gyakori fekvőhelyein többször is átmentem.
A doktornő többször is mondta, hogy a cucc borzalmasan büdös, de hatékony. Húha, mondom, én, aki a szagokra annyira berzenkedem, mennyire fogom bírni? És csodák csodája: én egyáltalán nem találtam büdösnek! Szilvi sem! Azt mondta, hogy enyhén festék- vagy hígítószagú, és hogy ő direkt szereti ezt a szagot. Nekem sem volt vele semmi bajom, sokkal rosszabbtól féltem!
Tehát a szaga felől akármeddig elspriccelgettem.
Később végigspricceltem a konyhát is ott, ahol úgy gondoltam.
Honesty végig nem szállt le a törülközős szőnyegszigetéről, észre sem vette, mit csinálok. Amúgy végig figyeltem, mit csinál, nehogy már meg ebből legyen baj. De még a szemét sem nyitotta ki.
Maradt a flakonban annyi, hogy Szilvi is bőven be tudta spriccelni az ő szobájukat, sőt, miután Honesty felkelt és kiment enni, bespricceltem azt a részt is, ahol addig feküdt. A törülközőt meg tisztára cseréltem a szőnyegen.

Amúgy tegnap este egy, ma reggel is két mél jött az ékszershopos rendeléseink kapcsán. Tudtuk, hogy ma lesz a kihozatal, tehát figyeltem arra is. 11 körül jött a csomagpostás, utánvéttel fizettem. Az egy kicsit érdekes volt, hogy nem kaptam erről bizonylatot, sőt, aláírnom sem kellett. Remélem, nem lesz ebből probléma!
Szilvivel lecsaptunk az apró kis csomagra, kibontottuk és sokáig gusztáltuk a cuccost.
Mivel Szilvi is pénzben kapja többnyire az ajándékait, most lesz a szülinapja, és hát ő is úgy fogja fel, hogy abból a pénzösszegből invesztált ezekre az -- egyébként darabonként hihetetlenül olcsó -- kis fülbevalókra. Én meg a névnapimból.
Ezen a két fotón ugyanazok a fülesek vannak, csak máshogy rakva.


Anyámmal és Istvánnal telefonáltunk, ezáltal az új mobil fel lett avatva használat terén.
Megnéztem a tegnapi Elifet, majd a BK-t és Szulejmánt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése