2017. november 14., kedd

Gránátalmaszirup

Délelőtt jött mél a futárszolgálattól, melyben közölték az intervallumot: 13-16 óra között hozzák a csomagot.
Aztán jött egy mél a Guglétól a bővített tárhelyem éves meghosszabbítási díja miatt: nem tudták levenni a számlámról az ilyenkor szokásos 1890 Ft-ot, merthogy lejárt az a kártya, mely tavaly ilyenkor még szolgált. Valóban, hiszen januárban kaptam újat.
Na, ezzel elkínlódtam egy darabig, mert már kétszer volt ilyen a bővített tárhelyem óta, egyszer Istvánnal csináltuk meg, egyszer pedig magam, amire igen büszke voltam, erre emlékszem. Ergo megint jó lenne, ha konkrétan eszembe jutna, hogy kell. Többször is elküldtem volna a lehetőségek szerinti kitöltött változatot, de nem felelt meg -- sejtettem, hogy az az adatrész a probléma, amibe nem tudok belemenni, hogy javítsam. Lényeg, hogy addig kattintgattam mindenhova, míg végül, hálistennek, megnyílt egy részletesebb ablak, amiben már azt a sávot is ki lehetett tölteni. Plusz kitöltöttem újra, ami jó volt eddig is, amit már 50-szer... és elküldtem. Elfogadta! Két perc múlva jött az sms, hogy megtörtént az 1890 Ft-os vásárlásom a Guglétól. Na, hurrá, ez is le van tudva.

Bence ma nem iskolába ment, mert elég taknyos, szüntelenül folyik az orra, úgyhogy Szilvi elvitte az orvoshoz. Mivel pénteken amúgy sem lesz iskola (fogalmam sincs, miért), akkor már kiírták a hétre. Voltak azért az új Sparban hazafelé jövet, amely múlt csütörtökön nyílt meg itt a régi Profi majd CBA helyén, 2 hónapos felújítás után. Mondta Szilvi, hogy nagyon szép, rengeteg áru van. Még Sparunk úgysem volt, bár nem olyan jó előjel, hogy két hasonló profilú üzlet fuccsolt már be ott, és tényleg mindenféle üzlet van már a Tócósban és környékén ebben a profilban. Egy ruhás-mindenes vagy egy kajálda jobban hiányzana a lakótelepről, ezt már évek óta mindenki mondja, de hát annyian laknak itt, hogy elképzelhető az is, hogy megél a Lidl, az Aldi, a Penny, a három Coop, a Tesco, meg a kisebb üzlethálózatok mellett a Spar is; miért is ne. Legalább még több az esélye annak, hogy valami mindig a legolcsóbb valahol...:))

Megnéztem az Elif 49., tegnapi részét.
Háromnegyed 3-kor felhívott a futár, már akkor itt volt a ház előtt. Perc múlva szólt is a kaputelefon, és megkaptam a csomagomat. Ezúttal női futárral is sikerült találkoznom.
Jóóó nehéz volt a csomag, nem is gondoltam, valahogy kisebbre számítottam, nem tudom, miért. Elvégre félliteres palackok ezek, külön szép kartondobozokban, és mindez egy masszív, nagy kartondobozba helyezve, "légzsákok" közé. Most láttam először ilyet: levegővel telt nejlonpárnácskákat raktak a 3 doboz köré.
Aztán kibontottam, nagyon jól nézett ki. Reméltem, hogy jó íze lesz és tudom majd inni -- ennyi pénzért muszáj lesz, ha nem lenne annyira jó is...
Bár mindenképpen jól jártam vele szerintem ebben a kettőt fizet, hármat kap akcióban.
Olyan is van egyébként, hogy ötöt fizet, tízet kap -- de az már nem az én "érdeklődési köröm".

 
Anyám telefonált, órás diskurálás következett.
Este ázsiáztam és bk-ztam, neteztem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése