2017. november 12., vasárnap

Csendes vasárnap

Sötét, borús nap volt, itt-ott esővel. Tegnap is jórészt esett az eső, ez egy ilyen hétvége. Estére már jött a szél is.
Megnéztem az István által átküldött tegnap adott Szultánát, majd megkerestem videón a tegnap esti Ázsia expresszt.
Anyám ma is telefonált. Mentő vitte be a 82 éves szomszédját, lassan szinte anyámon kívül ő az utolsó tősgyökeres idős lakó az utcában. A postásuk is mondta, hogy régen egész utcahosszat, minden házban volt egy nyugdíjas, most meg már csak ők ketten vannak -- a többi új, puccos házakban mind új, ismeretlen lakók laknak. Anyámat igen megviseli, azt mondja, idáig mindig ott volt háttérben a tudat, hogy itt van Imre bá is. A felesége, Katóka néni sírjához szoktunk menni (most is voltunk), Imre bá tartja gyönyörűen rendben. Katóka néni évtizedekig napi szinten töltött anyámnál pár órát, mi is nagyon kedveltük. Mi már úgy születtünk oda, hogy ők voltak a szomszédaink. Imre bá apámnak is jó barátja volt, míg Katóka néni anyámnak.
Szíves az öreg, ki kellene az ereket cserélni állítólag... de elég idős már egy ilyen műtéthez, nem tudom, mi lesz a vége...:((
Sokat mesél anyám a macskákról is. Ez az ősz két macskát hozott neki... az egyiket már tavasz óta ő eteti, a testvérével együtt, feketék... én is láttam őket többször, de akkor még csak az udvaron voltak. A testvérét, sajnos, két hónapja elütötték.:( Ő volt a barátságosabb akkor még. Azóta már a tesója, z a cica is nagyon barátságos. Anyám egyik reggel arra ébredt, hogy a cica bent van az előszobában egy széken, ott alszik összegömbölyödve. Hát, nem vette észre, hogy bent van! Onnantól kezdve bentlakó lett!
A másik macskája egy cirmos, és most pár hete került oda, egyszerűen benyávogta magát az öklömnyi cica! Anyám nem tudta a hidegben 2 napnál tovább kint tartani. Etette persze, mint még vagy 3-4 macskát -- kint. De míg a többiek távoznak utána, ez a kismacska nem! Bement a szúnyogháló és az ajtó közé, és ott ordított. Anyám aztán már nem bírta tovább hallgatni...
Így történt, hogy anyámnak két macskája van. A kismacska pár hét alatt duplájára nőtt.
Kínlódik az almoztatásukkal, nincsenek hozzászokva, ugye, és hát nincs okvetlen kéznél mindig, hogy kiengedje a bandát.
Időszerű lenne most már elmennem és rekonstruálni őket.:))

Estefelé Danival cseteltem, hogy el kellene menni anyámhoz, mert küldeni akar húslevest, madártejet, diós bejglit. Abban maradtunk, hogy holnap dél körül elmegy, mert délutános lesz egyébként.

Ma volt a Sztárban sztár 5. évadjának (ezt az évadot láttam most, először, eddig nem értem rá ilyenekre) utolsó része, a döntő.
Nagyon jó volt az egész műsor, ezt nyugodtan el lehet mondani.
Szuperek voltak az énekesek, felétől már bárki esett is ki, sajnáltuk, mert remek volt akármelyik.
Szerintem a legmagasabban Király Viktor teljesített, szinte minden szerepben csúcs volt, de Pápai Joci meg elképesztően szórakoztató volt azáltal, hogy szegényre leggyakrabban női szerepet adtak.
Le a kalpaggal Janicsák Veca előtt, nem is gondoltam, hogy ennyire fantasztikusan tud énekelni.
És a győztes Horváth Tamás lett, aki szintén nagyszerű volt végig, és magamban én neki drukkoltam attól függetlenül, hogy Király Viktor tényleg a legkirályabb volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése