2016. április 1., péntek

Postás, ajándék

Hál' isten pénteken megérkezett a postás a szokásos számottevő megélési lehetőségemmel, és egyben kezembe nyomott ajánlottan egy csomagot. Úgyhogy buzgón írogattam alá a dolgokat.
Most bubis borítékban érkezett 3 dvd, mely a BV utóbbi időkben készült videófelvételeit tartalmazza.
Mindennek örülök, ami meglepetésként érkezik (ami nem meglepetésként, annak is, feltéve, ha nem rosszat sejtető hivatalos boríték).
Tegnap is jött a postás, szintén ajánlott levéllel, mondom, mifene lehet ez, a polgármesteri hivataltól.
Hát persze, anyám új szomszédainak valamiféle házépítési engedélyéhez az összes létező szomszédnak és leendő örökösöknek kimegy ilyenkor valamiféle határozat -- elvégre ha nem jönne, akkor majd biztos anyám kötne bele, hogy a saját telkükön mit építenek. Mindegy, ha szabály, az szabály, bár mindenféle szabály ilyen normálisan be lenne tartva (pl. az fht. felülvizsgálat évfordulója, a határozatok érkezte, a 2 éve, korosztályunknak beígért szolgálati idő kiszámolása és kiküldése, aminek nyoma sincs, nyilván.
És még sorolhatnám...

Na mindegy, mostanában szegény postás sűrűbben jár ide, mint a jókútra.
Azelőtt Szilvi kapott már vagy 3 ajánlott levelet... egyszer a NAV-hoz, amit már elrendezett elvileg, nemrég meg a Dehuszhoz hívták be x napon belül... szerencsétlen.
Én viszont lassan tényleg kíváncsi lennék számszerűleg a szolgálati időmre. Tudom, olyan szempontból nem vészes, hogy magam is tudom: nincs meg szükséges. De azért (pláne, ha megígérték évek óta) jó lenne tudni, konkrétan hány évem-hónapom-napom van, és konkrétan még mennyi hiányzik.
Ehhez jó lenne most kivárni a legközelebbi évfordulóját az aktív korú felülvizsgálathoz, mert akkor tudom a mostani egyszerűsített foglalkoztatásos igazolásokat előteremteni. És azok sem ártanának, nemcsak az elmúlt éviek, hanem az ideiek is.

Ami ma ajánlott csomagként jött:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése