2014. szeptember 7., vasárnap

Dinókiállítás

Ma három gyermeket keresztelt augusztustól idehelyezett új, fiatal (25 éves) káplánunk a vasárnapi mise keretében, ezenkívül iskolakezdési szentmise is volt egyben.

Mise után most nem a szokásos körutamat tettem meg a távolabbi Coopig, hanem kimentem a 24-es buszhoz és felmentem a Fórumba, ugyanis már lassan 1 hónapja reklámozzák a 2 napja kezdődött pazar dinókiállítást. El is határoztam anno, hogy szeretném megnézni és körbefotózni én is...


Bencust is szívesen vittem volna, de őt tegnap elvitték az apai nagyszülők, s mivel ők roppant közel is laknak a Fórumhoz, sokszor járnak oda egyébként is, Bencussal különösen. Törvényszerű, hogy nem pont akkor nem fognak elmenni oda a gyerekkel, ha dinókiállítás van!:) Még gondoltam is rá, hogy akár találkozhatunk is ott...


A Fórum előtt így aztán legalább láttam élőben is a virágkarnevál egy, még mindig dekoratív kocsiját, a Fórumét, melyen egy hatalmas és több kisebb dinó reklámozza a programot.


A Fórumban aztán konstatáltam, hogy két szinten vannak elhelyezve a középső részen a dinók, leírásokkal, ismertetőkkel. Közöttük mindenféle gyerekprogramok vannak, melyek dinókkal kapcsolatosak: játszókert, ahol Bencus nagyságú plüssdinókkal szórakoznak a kölkök, vagy kicsikkel... mindenfelé különböző anyagú dinók, dinós könyvek, figurális dolgok kaphatók.


Vannak dinók, ahol sorba álltak a gyerekek szülőkkel, mert rá lehetett ülni a jószágok hátára, fel a magasba; lehetett velük fotózkodni; volt olyan dinó is, mely mögött hátulról sorakoztak kicsik-nagyok, és a dinó nyitott száján át néztek ki az állatból -- nyilván ez is pompás fotózási alkalom volt.
Én elkaptam egy olyan pillanatot, ahol épp két "elnyelt gyerek" között üresen fotózhattam e dinót szemből.


Nagyon élethűek a dinók egyébként, volt nem egy kisgyerek, aki megijedt és sírva fakadt a hatalmas figuráktól. Hiszen gondoskodtak róla, hogy szinte minden részük mozogjon. Külön motorizálva vannak nemcsak a fejek-szájak, villognak a szemek, mozog a test több ponton, de még a farkak, a háton lévő tarajok is hullámzanak úgy, hogy időnként pluszban még elhangzik egy-egy hatalmas dinóüvöltés.:)



Mindegyik külön-külön nem csak úgy le van téve, oszt kísz (mert eddig főleg olyan dinókiállításokat láttam, ahol a környezet nem igazán élethű), hanem a dinók "kertje" is teljesen valósághű, sok-sok zöld növénnyel, óriásvirágokkal, itt-ott dinótojásokkal, melyből épp kelnek ki a dinófiókák, szintén mozogva!
Ez volt a kedvencem:



Az iszonyú nagy dinócsontvázat pedig egyben csak a felette levő emeletről tudtam lefotózni:


Két emelet között pedig ez a szárnyas dinó "repült" a levegőben:


Szerintem szép, látványos a kiállítás, megnézése ingyenes, aztán nyilván, ha gyerekkel megy az ember, nem feltétlen lesz a végeredmény ingyenes.:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése