2019. január 17., csütörtök

Vegyes

Délelőtt háztartásbelit játszottam. Azután gatyába ráztam magam, összepakoltam a szelektálthoz viendőket, megmelegítettem a lenti macskák részére szánt maradékot, és lementem.
Először a macskakaját raktam le a lépcső alá, majd elmentem a szelektált hulladékgyűjtőhöz, ahol megszabadultam a fölös göngyölegektől.
Utána a Sparba óvakodtam el az olvadó hófoltok között, igencsak koncentrálva az útviszonyokra.

Hazaérve egy gyorsan elkészíthető kaját hoztam össze: hagymás dinsztelt májat. Most sertésmáj volt lefagyasztva, múltkor megcsináltam resztelt májnak a nagy részét, s ami maradt, az pedig jó lesz az ilyen 1-2 adagos ételre magamnak. A májból fagyott állapotban nagyon vékony csíkokat vágok -- na persze ehhez rendkívül optimális lenne igen éles kés, ami nálunk kizárt... úgyhogy eltart egy ideig akkor is a farigcsálás, ha csak saját részre csinálok kaját. Feldarabolok egy nagy fej hagymát, sózom, megdinsztelem, majd rá a maroknyi májcsíkot. Fagyott állapotából enged annyi vizet, hogy nem kell hozzá önteni, hiszen nagyon hamar megvan. Kis fokhagyma, bors, majoránna, s már kész is. Kenyérrel tunkolva szoktam enni.
Elfelejtettem lefotózni, de ilyesmi, csak kicsit több hagymás szafttal és olyan vékonyak a májcsíkok, mint a szalmaburgonya. Ez is az én kajásfotóm, csak ez nem fagyasztott sertésmájból és nem vékony csíkokra lett vágva.


Viszont ilyet ebédeltem, és ami maradt, estére is elég volt.

Szilvi is megkapta a MÜK-nél a minden második alkalombeli elektronikus jelentkezés lehetőségét, most próbálta először. Viszont mikor ezt kínálták neki, nem adtak át mindent, ami ezt lehetővé teszi... Úgyhogy hiába adtam át a mintát, hogyan csinálja, mit írjon a jelentkezésben, a délutáni válaszban nem fogadták el, mivel nem volt valami aláírva... Egyszóval holnap be kell menni személyesen.

Innentől szünetekkel néztem ezt is, azt is, köztük neteztem, ez-az, amaz.
Drága örökösök, BK, A múlt árnyékában 40-42. részek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése