2019. január 9., szerda

Teljes kiőrlés örömei

Elég nagy hó takar mindent. Volt, aki kereste az autóját lent a parkolóban, és letörölt 5-6-ot itt-ott, mire megtalálta. Ugyanis egyforma fehér buckák sorakoztak lent reggelre.

Szilvire bíztam egy számla befizetését.
Lerendeztem a hűtős maradékokat, előkészítettem dobozba a lenti macskáknak.

Neteztem, olvastam, cseteltem.
Volt egy csengetés, mire csak óvatos kukucskálóhasználattal reagáltam: láttam, hogy mindenhova csengetnek. Ilyenkor ha valaki kinyitja, igyekszem valamit elcsípni a beszédből, hogy fontos-e vagy sem. Flip kábelszerelés volt a téma, de egy ilyennel már beszéltem pár hónapja, amikor is azt hittem, postás és kinyitottam...
Nem, ha áttérek másik szolgáltatóhoz, akkor az a Digi lesz (már jóval azelőtt is azzal szemezgettem, mielőtt még Dani ott kezdett dolgozni).

Bosszúságomra egy fél kiló lisztet ki kellett dobni, mert két nejlonzacskós bekötés, plusz így bele tetős műanyag dobozban való tartás ellenére lakók nyomát fedeztem fel. Nem tudom már, mit csináljak, most pedig jó ideje úgy tűnt, nincsenek vadállatok sehol. Minden be van zacskózva, kötve, dobozolva, és mégis előfordul.
Na most, mikor ugye, elhatároztam és beleéltem magam a nokedlikészítésbe, idegesítő, hogy nincs itthon liszt. Aztán észleltem, hogy van itthon, Szilvi vette nemrég, de az teljes kiőrlésű. Az életben nem dolgoztam még ilyennel, és sajnálom, egészségesség ide vagy oda, nekem tök ízetlenek ezek a cuccok. Kenyérben is.
A lisztet még nem próbáltam, de gondoltam, egye fene, csinálok nokedlit mégis, ha ez van, ezzel.
Franc nem gondolta, hogy ezt általában vegyíteni szokták normál liszttel! Én idióta, egy az egyben úgy használtam, mintha normál liszt lenne. Kaptam is egy szürkésbarna színű, nokedli jellegű cuccot.
Gombapaprikás mellé készítettem volna, így nézett ki:


Éhes ember ne válogasson, dorgáltam magamat; úgyhogy nekiláttam.
Akármilyen éhes voltam, én ezt nem tudtam megenni. No, ilyen ízeket (vagy inkább íztelenségeket), vagy még ennél is rosszabbakat éreztem én majdnem 8 hónapig a kemó alatt és után, amikor nem tudtam enni. Papíríz, szappaníz, fűrészporíz, NagySemmi íz. Pár darabot leerőltettem, mert egyébként meg ugye, első evésem lett volna délután 2-kor, éhesen. De sajnáltam szerencsétlen gombát, hogy most akkor mi lesz vele, mert az tuti, hogy Szilviék sem fogják szeretni, mert igaz, hogy Szilvi vette ezt a lisztet, de véletlenül... Szóval főztem ki némi orsótésztát, hogy ne menjen kárba a gomba. Így jártam.
(Később azért Szilvi eszegetett belőle. Mondta, hogy bűnrossz, de sajnálja, hogy kidobjuk... és hát egészséges. Mondtam, hogy egészségére, de nem KELL megenni, tényleg, ha "nem ízlik"! Sokkal jobbakat is kidobunk néha, ha már nem kell senkinek.)

Netezés, játék, csetelés.
Drága örökös, BK, Múlt árnyéka 24., 25. részek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése