2019. január 13., vasárnap

A hét végén

Olvad.
Takarítgattam, hajat mostam.
Dél elteltével csirkepörköltöt és főtt tésztát készítettem.


Ettem, majd netezés közben Danival csetelgettem.
Délután jött a tiszta ruháért, s adtam neki némi kaját csomagolva.
Volt anyámnál, végre ő is észlelte és látta, hogy bizony anyám mobilja fölött igencsak eljárt az idő. Tizenéves, akksi szempontjából elég régi amúgy is a probléma, túl hamar feltölt és még annál is hamarabb fogja és lemerül. De ezzel még elvolt, legfeljebb többször volt töltőn, mint nem.
De most Dani is tapasztalhatta, hogy hülyeségeket csinál, nem reagál a billentyűkre, illetve egész más gombokkal lehet elérni rajta dolgokat, mint amilyeneket eredetileg arra szántak.
Dani szerint szoftverhibás. Megbeszéltük, hogy nem maradhat a családi csomagos mobilja nélkül, veszünk neki egy újat. Nyomógombos telefont lehet kapni igen olcsón -- lásd az én névnapomra kapott tök olcsó Akai telefonomat; ugyanazon az oldalon 4-5-öt is találtam akár már 3000-től 6000-ig is. Daninak átküldtem, és megjelöltem vagy négyet is optimálisnak. Műszaki cikk vásárlásánál én nem szeretek önállóan dönteni, tekintettel a laikusságomra. Így Dani kiválasztotta a 4 közül a paraméterek szerinti legoptimálisabbat, s ez most ráadásul épp akciós volt, azaz 7000-ről 4000-re árazva, Navon márkával. Megbeszéltük, hogy közösen vesszük és ajándékba, neki ez is jelentős pénz, mi meg összedobjuk, bár Dani csak úgy harmadáig engedett beszállni a futárköltséggel együttes árból. Lényeg, hogy ő rendezte, utalta stb., úgyhogy még az este folyamán a rendelés elment.

Bencét meghozták, egyébként beteg volt egész hétvégén. Tudták előre, már úgy is ment el, hogy meglehetősen köhögött. Én ilyenkor tutira nem engedtem volna el anno, de az más helyzet volt. Ez esetben, mivel ott is fekhet, ott is megvannak a gyógyszerek, körbeugrálják a gyereket, ráadásul taxival mentek, és nem utolsósorban a gyerek is akart menni -- így oda lett adva. Tegnap láza is volt, 38,7, és hányogatott is, így feküdt, diétázott és kapta a gyógyszereket. A nagynéniék nem úgy veszik, hogy beteg a gyerek, maradjon otthon, így nekik is csak gond -- nem. Nekik mindegy, csak mehessen, csak ott legyen a gyerek, ha kell, ápolják, csak menjen... Ez van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése