2010. június 24., csütörtök

Segítség, árvíz!

Hirtelen - sajnos - megszaporodtak ezek a listák; van, hogy egy nap alatt többet is aláírok. Így, e-mailben továbbküldjük, a listák és nevek egyre szaporodnak. Társasoldalak is beszálltak, lehet csatlakozni. Viszont az ötlet szerintem nem rossz, sőt! Az a rengeteg - mezei embernek szinte felfoghatatlan mennyiségű - pénz, ami elmegy a tűzijátékokra, sok-sok szerencsétlen embernek, családnak segítene kimászni valahogy a bajból.
Sokan vélekednek úgy, hogy "úgysem szeretik a tűzijátékot" - nos, én szeretem, de itt most szerintem abszolút nem erről van szó, még csak el sem gondolkodom, itt habozás nélkül simán dönthető a kérdés, a fontossági sorrend. Sokkal nagyobb, fontosabb dolgokról is lemondana itt az ember, azt hiszem, nemhogy egy pár perces vagy negyedórás látványról. Nem hiszem, hogy lenne jóérzésű ember, akinél ez problémát, egyáltalán kérdést okozna!
Nekem érkezett már Ökumenikus Szolgálattól is levél és csekk, habozás nélkül feladtam összeget vele. Mivel mindig vannak, akik azzal hárítanak, hogy "miből adjak, nekem sincs"; jelzem, ehhez sem kell Krőzusnak lenni, én is hónapról hónapra, mezei alkalmazottként élek, egykeresős "családként" létezünk. Hanem ilyenkor (is) megszólal az emberben valami, a segíteni akarás, az összefogás, egyáltalán, hogy emberek vagyunk, s a szerencsétlenek helyében lenni nem ezerszer, de milliószor rosszabb lenne, mint most nekünk lemondani pár dologról!
Volt már kifejezetten az árvízkárosultak javára szervezett gyűjtés a templomunkban, úgy vettem észre, nemcsak én, más is komolyan vette: adakozunk, még ha a hatalmas tragédiákban ezek cseppek is a tengerben, az a lényeg, hogy megszülessenek ezek a cseppek! De felhívható - és valószínűleg tesszük is sokan - az 1752 is, ahol a Vöröskereszt végez villámgyűjtést...



Segítség - egyszerűen

SZIASZTOK!

SEGÍTSÜNK AZ ÁRVÍZKÁROSULTAKNAK !!!

Mondjunk le augusztus 20-án a tűzijátékról, az árvízkárosultak megsegítésére!
Nekünk csak látvány, nekik az élet.
A múló látvány helyett maradandó, életre szóló segítség !
Egyetértesz?
Menjen ez a lista körbe egész MAGYARORSZÁGON!
Klikkelj a "Továbbítás"-ra, írd a neved a lista végére, és küldd el minél több ismerősödnek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése