2017. december 12., kedd

Hibajelentés, Fórum, főtér

Szilviék, ahogy elmentek az iskolába, én is készülőre fogtam a dolgot.
9 előtt már a 24-esen voltunk, a Burgundián szálltunk le, onnan rövid úton el is jutottunk a Fórumba.
Rájöttem, hogy jó sok éve nem jártam már itt, meg egyáltalán... talán összesen kétszer életemben.
Mindenesetre most az adventi, karácsonyi díszbe öltöztetett hely nagy tetszést aratott nálam.:) Szuperül néz ki az egész!
Először csak keresgéltük az ominózus ügyfélszolgálatot, nem lett meg egykönnyen. Biztos nem jól néztük a térképet, de ahogy emlékeztünk arra, ahhoz képest a másik oldalon bukkantunk rá.
Sorszámmal várakoztunk egy olyan negyedórát, majd sorra kerültem, Szilvi helyén maradt.
Egy pasival viszonylag rövidre zártan beszélgettünk a dologról, én mindenesetre nem vagyok az a sápítozó, asztalt csapkodó ügyfél, ez tény. Inkább a meghunyászkodó, "ne bántsatok" típus... (Pedig amúgy eléggé fortyogott bennünk Szilvivel a csendes méreg...) Próbáltam én mondogatni, hogy nem jutottam élő emberhez, de mindig azt mondták, hogy regisztráltak a hívószám alapján, sőt, sms-szolgáltatásra is feliratkoztam kétszer is, ehhez képest sehol semmi, csak a folyamatos magyarázat, hogy ebben a körzetben rendszerhiba van, zajlik a hibaelhárítás, türelmemet kérik ésatöbbi -- de ezt mintha fel sem fogták volna.
A lényeg, hogy itt semmi nem történik, ha ide be nem fáradunk, illetve talán ha valaki órákon át tud lógni a mobilján, hogy kifoghasson egy élő személyt, aki talán komolyan veszi a bejelentést. Mert itt úgy nézett ki, hogy azóta sem történt sem regisztrálás, semmi, az ígéretek ellenére.
Innentől kezdve naná, hogy komolyan lett véve az ügy, és az a baj, hogy ők innentől számítják, eszükbe sem jut, hogy már ez az 5. kábel és net nélküli nap. Kaptam egy holnap délelőtti, 8-12 óráig tartó intervallumot, hogy kijön a szerelő. Egyáltalán nem voltam ettől olyan boldog, mert mindig a lakáson belüli javításoktól rettegek. Ugye, szekrény van már 20 éve odatolva, ahol bejön a kábel, és körfűrészes kivágások révén van továbbvezetve. Emiatt ilyenkor ki kell pakolni azt a szekrényrészt, hogy a szerelő be tudjon mászni! Milyen ciki már! Nem beszélve a nálunk honos bábeli zűrzavarról, ami a zsúfoltság és helyszűke terméke a tyúkbelek terén -- egyszóval ott, ahol a mindenféle kábel összejön, istentelen szűk helyen kell földön csúszni-mászni az arra vállalkozónak. Ráadásul sötét van, mint állat, tehát 1-2 zseblámpa sem árt.
Nekem nem mondták, hogy nem a lakásba fog jönni a szerelő, bár sejtettem, hogy nem, mert ez központi probléma szerintem. De azért szóban nem zárták ki, ergo nekem fel kell készülni akár a bejövetelükre is.
Még szó esett arról, hogy délután fel fognak hívni, hogy telefonon hátha sikerülne helyreállítani a kapcsolatot, mert akkor nem küldenek technikust nyilvánvalóan. Ez nagyon bejött volna, de nem sok esélyt adtam, ha 5 nap alatt nem változott semmi.

Túlesve az idejövetelünk hivatalos részén, sétálgattunk, fotóztam, bementünk egy nagyobb ruhásüzletbe, talán C&A volt. Nagy örömmel nézelődtünk jó sokáig, jóóóó sok mindent tudtunk volna venni -- de természetesen nem vettünk semmit.:))



 

 




Ezután felmentünk a Csapón a főtérre, ahol megnéztük az adventi vásárt, a mindenki karácsonyfáját, adventi koszorút, Mikulás-házat a rénszarvasokkal, meg hát sok egyebet...





   

 




A vásárban csak kétszer 10 dkg szaloncukrot vettünk, konyakmeggyeset és tokaji aszúsat; valamint négy medvehagymás pogácsát. Igazán takarékos brigád voltunk, pedig rengeteg finomság és sok szép-jó dolog volt...:)
41-essel mentünk haza, jól elfáradtunk.

Délután valóban volt telefon az UPC-től. Egy hölgy megállapította, hogy minden jel kimegy tőlük, itt, ugye, nem kapjuk meg, tehát akkor holnap fog jönni a technikus. Este még egy sms is jött erről a dologról, szóval tényleg nagyon figyelmesek voltak a személyes bejelentés után...

Feltöltöttek a fényképeket, és átmaceráltam azokat Photoscape-pel.
Dani jött délután, anyámhoz készült, így elvitte innen a neki szánt dolgokat -- göngyölegek, száraz kenyér, egy 12 tasakos Shah és vagy 8 tálkás cucc, valamint a befizetett csekkjei.
Dani is vitt hozzá macskakaját.
Később Dani jött, hozott bablevest, palacsintát, meggylikőrt.:)
Még segített nekem kiemelni több részletben a szekrényből a derékig felhalmozott ruhaneműt, ennyivel is előrébb lettem, aztán ment.
Innentől jó sokat melóztam még, újrahajtogattam és pakoltam a kivett méteres stóc ruhát, így meglett 1-2 keresett régebbi farmerem, melynek örültem eredetileg, ám felpróbálva olyanok voltak, mint tehénen a gatya. Elámultam, hogy eredetileg én ezeket rég kinőttem, és most meg nem hiszek a szememnek, olyan óriásiak, hogy az elméletileg sztreccsgatyának két marokkal lehet összefogni az oldalait a fenekemen meg a lábszáramon... Csók.
Elpakolgattam mindent az útból, amennyire lehetett, hogy a kábeles dzsumbujhoz való hozzáférésnek kicsit több esélyt adjak. Elhúztam a dvd-állványt nagynehezen, kiszedtem az Erika táskaírógépet... port törölgettem, ezt-azt lemostam, rendezgettem a tyúkbeleket, a gép melletti agyonpakolt kisszekrényt átpakoltam, kíméletlenül szelektáltam, s ami tök felesleges vagy lejárt, kidobtam, a maradékot elrendeztem, letörölgettem a bútort, nem működő printert, kiszedtem a tök felesleges terítőket innen-onnan, kivittem mosásba, letakarítottam minden hozzáférhető dolgot.
Akár bejönnek, akár nem, a takarítás és szortírozás soha nem felesleges. Ezzel együtt a hátam közepére sem kívántam ezt a dolgot sem. Éccakába nyúlóan csináltam...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése