2010. április 5., hétfő

Noé - Döme, Csöpike, Vihar

Három állatkát fogadtam egyidőben ismét örökbe virtuálisan: Csöpike cicát, Döme tacsit és Vihar kuvaszkeveréket. Múlt héten első kettőnél már megjelent a nyilvántartás, Viharnál pedig ma. Nem baj, mert így tovább tart a "gazdisági tudat" - mire az első kettőnél lejár, a harmadiknál még lesz pár nap. Ez még az a nap, amikor épp mindhárom az "enyém".

Név: Csöpike
Nem: kandúr
Született: 2005. 01. 01.
Bekerült: 2008. 04. 09.

Virtuális örökbefogadás:
Jelenlegi támogatója: Bűvössárkány

2005-ös születésű, ivartalanított vörös-fehér kandúr. Eleinte nagyon félt, fél évig csak akkor volt hajlandó enni, ha nem volt ember a közelében, napközben pedig elbújt. Mára már nagyon szépen megbarátkozott az ember és a többi állat közelségével. Fejremegése és néha epilepsziajellegű rohamai vannak, ezért csak nagyon elszánt, türelmes gazdijelöltnek ajánljuk.
Veszettség elleni és két kombinált, két leukózisoltása megvan.

********

Név: Döme
Nem: kan
Született: 2006. 01. 01.
Bekerült: 2008. 07. 21.

Virtuális örökbefogadás:
Jelenlegi támogatója: Bűvössárkány

Döme kb. 2006-os születésű, rajzos kan. Rossz tartási körülmények közül mentettük legyengült állapotban.
Eleinte nagyon félt, bizalmatlan volt, ami, nem csoda, tudva, min ment keresztül. Az elmúlt hónapokban sokat szelídült, de nehezen oldódik, hajlamos a morgolódásra, ezért tapasztalt gazdinak ajánljuk. Pórázon már szépen sétál. Más kutyákkal nemre, korra, méretre való tekintet nélkül jól kijön, kerüli a konfliktust.


********

Név: Vihar
Nem: szuka
Született: 2004. 01. 01.
Bekerült: 2009. 01. 10.

Virtuális örökbefogadás:
Jelenlegi támogatója: Bűvössárkány

2009. január 10-én került be állatotthonunkba, de már egy héttel korábban is jelezték, hogy Üllőn, a 4-es út mellett kóborol. Kb. 2006-os születésű, kuvaszjellegű szuka, mellső lábai kicsit deformáltak, enyhén sántít. Születési/fejlődési rendellenesség lehet. Szőre elég elhanyagolt állapotban van, lehet, hogy már régebben kóborolt. Házőrzőnek nem ajánljuk, nagyon nyugodt, "lassú" kutyus, idős embernek kiváló társa lehet.


(Forrás: a barna színű szöveg és a fotók a Noé honlapján találhatók)

5 megjegyzés:

  1. De jó, hogy sikerült támogatnod őket!
    Remélem előbb-utóbb lesz valaki aki örökbe is tudja fogadni őket!
    Addig is nagy segítség nekik minden adomány...

    VálaszTörlés
  2. Hát ez magától értetődő, mármint hogy számukra a kicsi is segítség.:) Köszönöm szépen, ösztönösen azon vagyok, hogy megtehessem.

    VálaszTörlés
  3. Mindhárman milyen aranyosak! Szegény cica, meg a tacsi min mehettek keresztül, amiért ennyire féltek...:-///

    VálaszTörlés
  4. Igen, szerintem is, de különben is mind olyan szívet sajdító...:(
    Egyébként rosszul tudtam: Döme nem az a tacsi, aki a 2006-os noés látogatásunkkor kék noés nyakkendőben a bejáratnál jött-ment. Mikor mondtam, én csak a születési évét néztem, ezért gondoltam, közben pedig könnyű volt végül is rájönni, mert 2008-ban került a Noéhoz, tehát akkor nem lehet AZ a tacsi. Mindegy végül is, csak érdekességképpen írom, hogy mégiscsak rájöttem...

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép tőled, hogy támogatod az állatokat. :) Az ilyentől én mindig meghatódom. :) A történetüket olvasva meg könnybe lábad a szemem. Szegény cica és a tacsi min mehetett keresztül. :( Remélem egy nagyon jó gazdihoz fognak kerülni és megkapják azt a szeretetet és törődést, amit minden állat megérdemel. :)

    VálaszTörlés