2019. május 6., hétfő

Hétkezdő

Annyira ritkán érek rá írni, hogy már szinte behozhatatlannak tartom a lemaradást. Nem segít abban az sem, hogy folyamatosan szarakodik a gépem. Azt már rég megszoktam, hogy hang nincs. Tehát nem tudok pl. filmet nézni, de egy videót sem, hiába küldözgetik...
Pedig egyébként pont most, amikor gyakorlatilag csak anyámnak szól a saját igénye szerint a tévé, pont jó lenne, hogy fejhallgatóval esetleg itt tudnám nézni az István által küldött cuccokat.
Ennél jobban zavar az, hogy teljesen kiszámíthatatlanul, rendszertelenül és látszólag indokolatlanul lefagy. Ilyenkor várok jó darabig, ha mázlim van, akkor beindul. Ha nem, akkor sajnos, újra kell indítani... ez jól levesz az időmből...😒

Alig keltem ki 7 után, csengett a mobil. Még jó, hogy ez az ébresztőre beállított, ebben az "új életben" nem kapcsolom ki.
Ibolya volt. Nem hittem a fülemnek, hogy annak ellenére, hogy lemondtam a szombatra esedékes zempléni kirándulást, ezt jól meg is beszéltük; azért hívott, hogy ugyanerre a szombatra a Hajrá, futás! szervezetnek lesz egy eseménye, és nem mennék-e el a szervezésben segíteni... Ez azért is furcsa, mert hát rendesen meg lett indokolva, amikor rákényszerültem a kirándulás visszamondására. Lehetne gondolni, hogy az anyám állandó felügyelete bármilyen program esetén érvényes...
Na mindegy, ezt valahogy próbáltam értelmesen elmagyarázni, hogy ha szombaton szabad lehetnék, nyilván nem mondtam volna vissza a kirándulást.

9-kor lementem anyámért, felhoztam. Az antibiotikumozás 4. napja.
Beszedtem és behajtogattam a beszáradt ruhákat, mely most leginkább a Szilviéké volt.
Beraktam egy 40 fokos mosást, az összes törülköző benne volt, az anyám alatt ágyon levők is; illetve lecseréltem azokat.
Teljes lefürdetést hoztunk össze, eléggé nyűgös dolog ez... lábkörmeit bekitonaileztem. Szükség szerint használtam rajta a körömvirágkrémet és az aloe vera sprayt is.


Csirkealsócombokat csináltam paprikásan, nokedlit hozzá. Anyámat ebédeltettem, plusz csemegeuborkával, utána gyógyszere. Délután gyógytornáztattam a karját, pisilni kísértem vagy négyszer. Nem mondom, hogy nem fáradtam el.
Amúgy szokás szerint a Duna tv-beli sorozataival volt el, majd fél 8-kor levittem.
Néztem a Konyhafőnök hátralévő nagyobb részét, a BK-t.
Ettem sajtkrémes kenyeret sonkával, csípős zöldpaprikával.
Fürdésnél hajat is mostam.
11-kor már alig vártam, hogy bedőljek az ágyba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése