2011. február 9., szerda

Még csak a cica koronás...

Sajnos, nem lett új fogam tegnap délután. A próbánál igen szoros volt, ha felnyomta az egyik végén a hidat, a másik végén lepattant picit - és fordítva. Nem beszélve róla, hogy én az előtte bevett bivalynagyságú Dolgit ellenére csillagokat láttam a kísérleteknél. Azt nem is én fedeztem fel, hanem a doki, hogy jobbra lejt elöl a fogsor vonala, tehát fekete alkoholos filccel bejelölte a számban a fogakon, hol kéne és kb. mennyit lejjebb venni.
Egyébként is rossz előérzetem volt, mert már a vázpróbánál is érzékeltem, hogy nagyon szorít, mondtam is, de azt mondta a doki, hogy úgy a jó, különben leesne... nos, mivel nem volt összehasonlítási alapom, gondoltam, biztos igaza van. Azonkívül napok óta ínygyulladással küszködtem és kezeltem folyamatosan, hogy múljon el eddigre, mert akkor nemcsak a csiszolmányok fognak sajogni, de a duzzadt ínyeket is sérteni fogja a korona itt-ott...
Na, de ha már ott voltam, és ne jöjjek el dolgom végezetlenül - hiszen már csak ezen a héten vannak, utána rendelőfelújítás 3 hétig -, volt még ezenkívül egy beosztásom csütörtökre: 2 jobb hátsó-alsó fog tömése, amit egyszerre kértem, pont az időszűke miatt. Letöredeztek, és egyikből kizúgott az egész tömés, a másikban még valamennyi megvolt. Emiatt az ott rágásra nem alkalmas. Mindenképpen meg akartam csináltatni, még mielőtt beáll a szünet, mert bármilyen csodálatos is lesz az új felső fogsorom, ha alul egy lyukas fog újból bedurran, hova szaladok? Meg ahhoz, hogy rágjon a paraszt egy príma felső fogsorral, annak párja is kell legyen a több százezres fogsorának itt-ott...
Tehát eredményes volt mégis a jelenésem: be lett tömve mindkét fogam. A nagyobbik lukasnál kicsit aggódtam, hátha nem is lehet megmenteni, viszont bíztam benne, hogy önmagától még nem fájt, tehát hátha mégis. Okosodtam is, megtudtam, hogy hátsó fogakból nem szoktak ideget szedni. Valamint hogy benőtt a foglukba az ínyem, amit egyébként érzékeltem is, mióta kiesett a tömés, mindig azt hittem, valami, amit én nem tudok kellőképpen kitakarítani... hát nem. Viszont a tömést akadályozná, az oda nem kell. El kellett távolítani ezt az ínydarabot - meg is történt, égetéssel. Egyébként nem fájt semmi, egyedül az volt kellemetlen, hogy a folyamatosan hideg vizet spriccelő fúrószerkezet oda is spriccelt, ahova nem kellene: a felső, jóóóól lecsiszolt, baromira érzékeny fogakra. Úgyhogy az ott eléggé fájt, de nem látszott rajtam... Hamarabb szabadul az ember, ha tűr.
Egyúttal rendeztem is minden anyagit, készen vagyok (minden téren...) - már csak holnap a (remélhetőleg jó) fogsorért kell menni és még egy kicsit szenvedni a (remélhetőleg) ragasztás érdekében. Aztán hurrá, KÉSZ!
Megkérdeztem a saját két fenti hátsó fog épségéről és a további alsók (régi tömések) helyzetéről a dokit - egyelőre nem tartja fontosnak a további beavatkozásokat, de bízik benne, hogy előbb-utóbb alulra is koronahíd készül, az egyenletes rágási tehereloszlás és a további romlások elkerülése végett.
Este, még hótra elzsibbadtan felhívtam műszaki vezetőmet, hogy mi a helyzet; tovább tartana a kényszerű itthondolgozásom, mer hogy a helyzet változatlan. Rendben volt, csak a kész munka mindenképp kell neki (már vasárnap megcsináltam, és egy másik elhozottat folytattam), és nem azt kell csinálnom, amit azóta csinálok, hanem egy másik sürgősebb...
Reggel alig 8 után kaptam is a telefont, hogy mindjárt érkezik a céges ótó a melóval - így is volt, munkát cseréltünk, és én egész nap A keresztes háborúk világát olvastam.
Most Haramia segített nagyon a műveletben!

4 megjegyzés:

  1. Ááá, ez az égetés de durva...:-(((((((

    VálaszTörlés
  2. De be volt injekciózva a terület, és ez egy újabb technika, ui. régebben egyszerűen kivágták volna... közben értekezett a doki az asszisztenssel, hogy milyen nagyszerű ez a technika, hogy NINCS VÉR. Hiszen, ha vágja, mindent elborít a vér, és nem lát semmit, meg össze kell varrni vagy valami... így meg semmi. Azt mondta, hozzáért azzal a vmivel, ami úgy néz ki, mint egy ceruza, megjelent az első vércsöpp, és aztán semmi, megszűnt-elfeketedett a vérzés, elállt, és zökkenőmentesen megszüntette ott a kinövést. Mondta nekem, hogy nem fáj, csak büdös.:))

    VálaszTörlés
  3. Hmm, biztos, csak maga a tudat, hogy éppen mit tesznek veled, az elég gáz. Nekem az lenne.:)))) Jááááj. Na, mindegy, ezen is túl vagy, hála Istennek!

    VálaszTörlés
  4. Ha már eljutottál addig, hogy feltétlen muszáj elmenned és megfelelő a doki, akkor simán közreműködsz, hogy mindenkinek jobb legyen. De ehhez tényleg odáig kell jutni. 1 éve még azt hittem, előbb jutok koporsóba, mint fogorvoshoz, mert hogy én oda nem, nem és soha nem... aztán lám...

    VálaszTörlés