2010. augusztus 29., vasárnap

Veteránjárgányok


Nem volt piskóta a főtéri veteránautók és -motorok kiállítása sem. A virágkarneváli menet előtt van a karneváli futás, aztán a veteránautók felvonulása, s majd csak ezt követően kezdődik a virágkocsis és tánccsoportos felvonulás. De a program, a veteránjárgányok kiállítása a főtéren - nekem legalábbis - váratlan volt, nem számítottunk rá, meglepetésként ért.


Szóval miután elmentünk szétnézni a Füvészkertnél, a Déri téren, ahol egész napos nemzetközi és régiós folklórműsorok várták az érdeklődőket, régiónként helyi főzőcskés sátrakkal és kínálásokkal; aztán elmentünk a Modem elé, ahol főleg a gyerekek részére voltak szervezve műsorok - aztán visszafelé a Hatvan utca vásári kajáldává alakított végénél hosszas sorállás után ettünk egy sajtos lángost, akkor meglepődve észleltük, hogy a karneváli menet, ahogy elhagyta a főteret, az újra benépesült, mégpedig a veteránjárgányokkal.


Itt is hatalmas tömeg volt természetesen, és a fényképezési lehetőség talán még "kényelmetlenebb", mint a virágkocsiknál, de azért mindent megpróbáltunk!:))















4 megjegyzés:

  1. Bizony kellemes meglepetés volt! Azt még mindig nem értem, hogy sikerült, hogy bármelyik soron mentem, mindig sikerült a tömeggel szembe kapálóznom! :D
    Bár én nem vagyok autómániás, itt nagyon szép darabok voltak kirakva.
    Láttunk egy T-modelt, és az első képen az az öreg Peugeot több mint 100 éves!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon klasszak! Mennyi munka lehet így kipofozni egy járművet! Le a kalappal!

    VálaszTörlés
  3. Meoi: Én sem vagyok autómániás, de a régi fajtákat mindig megcsodálom, ha tehetem. Egyik-másikfélében még ültem is... pl. "hullámos" Moszkvicsban. De pl. kétszínű "hullámos" Wartburg volt a hozzánk kijáró privát gyermekorvosnak! (Akkoriban még ám iszonyat kevés autó volt a mai tömeges előforduláshoz képest.)

    VálaszTörlés
  4. Flami: szerintem ezeket rendszeresen karbantartják és nagy becsben, egészen biztosan nem az ócskatelepről pofoznak ki egy autót. Rendszámuk van és biztosan nagyobb védettségben tartják őket, mint a mostani többmilliós autók némelyikét - nem áll pl. kint a szabadban, csillaggarázsban.:))

    VálaszTörlés