2017. március 22., szerda

Hajvágás

Hajat mostam, s mivel pár napja jár a fejemben a hajlevágás gondolata, fogtam az ollót, és az állam alatt simán elkezdtem körbevágni. Felváltva haladtam hol bal, hol jobb oldalt, hogy az eleje mindenképp kb. egyenlő legyen. Csak a hátközépi kevés csíkot hagytam Szilvire, mert azt úgy már nem érzékeltem igazán, de ha nagyon akarom, valahogy azt is befejezem nyilván.
Ezután csak simán hagytam megszáradni.
Mivel már pár napja privát üzenetekben szó volt róla, hogy ezt meg fogom tenni, hát el sem tudtam volna feledkezni erről, mert kérdezgették, hogy na, "voltam már fodrásznál?" Hát egy nagy francokat szoktam én fodrászolni, én vagyok a magam fodrásza, egész életemben szerintem 10 alkalomnál nemigen kell sokkal többet számolni, amikor én fodrászhoz mentem...:)
Gyerekeimnek is, nagynénémnek is, anyámnak is stb. én vágtam a haját -- sosem röhögte ki őket senki emiatt, magyarul kutya nem vette észre a szakmátlanságot.
Már volt, aki fotókat kért okvetlen.
Így mikor megszáradt, gondoltam egyet: két nap múlva műtét. Most frissen vágott, mosott a hajam. Kisminkeltem magam, és Szilvi kb. 5 perc alatt csinált rólam pár fotót, így bemutattam egyszerűsített fizimiskámat.
Azt hiszem, levezettem már (de lehet, hogy csak akartam), hogy miért pont most, elvégre ez egy hétköznapi dolog, bármikor eszébe juthat az embernek.
Szóval: ha kemóra kell menni és elmegy a hajam, ami eddig nem volt ősz, ebbe a tortúrába tutira az is megőszül. Sötétre nem érdemes az új hajat festeni, hiszen nagyon látszik a lenövés, és egyszerűen képtelenség 4-5 hétnél tovább tűrni -- újra kell festeni. Sötétből meg házilag nem tudok világosat csinálni, ha a fodrászolást ki akarom kerülni.
No, ezért úgy gondoltam, hogy van itthon még egy N2 Palette hajfestékem, amit mindig is használok évek óta, az még bele fog férni. Utána valószínűleg következik a hajmenés, mire a következő festés ideje elérkezne, de gondolom, turbánkendő lesz.
Ami utána nő, ősz lesz. Arra pedig logikus szerintem, hogy egy világos "seszín", olyan szalmaszín (nem platina meg aranyszőke) lenne jó nekem. S akkor nem is kellene ilyen sűrűn festeni, mert nem lenne feltűnő olyan hamar a lenövés.
Egyébként meg akármilyen hosszú, úgysem látszik, mert mindig felkötve hordom évek óta.
Szóval szerintem ez logikus...
A smink lehetne szolidabb is, de ez már csak ilyen lett. Azért kellett, hogy ne legyek olyan, mint egy többnapos hulla.








Mondtam a kölyköknek, hogy a temetésemkor ebből az utolsó képből csináltassanak papírképet, én bevállalom a koromat. Egyértelmű szemforgatás és idiótának nézés.
Ez a ravatalnál kitett kép mostanában lett szokás, régebben legalábbis nem láttam, de mostanában igen sok helyen. Sokszor több évtizedes képeket raknak ki, ami persze nyilván sokkal dekoratívabb, minthogy elhalálozás előttit rakjanak ki, de ez a kép még csak nagyon korhamis sem lesz. Kivéve abban az esetben, ha 80 évig élnék, amit akkor is kizárnék, ha nem lennék most rákos.

Persze nem szabványméret egy bolti kerethez... de ez már nem az én gondom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése