2017. március 23., csütörtök

Bence előszülinapja

Már fél 11 körül kaputelefonált a csomaghozó. Mivel Szilvi pedig várta a tortarendelését, ő vette fel és csodák csodája, most nyitotta a kaputelefon gombja a bejárati ajtót... (én már be szoktam diktálni a kódot, mert a sikertelen kapunyitás után nem mindig lehet újrakommunikálni!).
Kaptam Magdika nővérétől egy vadiúj papucsot a kórházba... valamint küldött még vékony köntöst, fehérnemű-féleségeket, meg egy törlőt, amely fölött lehet majd esetleg ágyon ülve kosztolni is akár.


Utána félórával újra kaputelefon, és megjött Bencus tortája.
Pakolgattam ma gyakorlatilag egész nap, de nem sebbel-lobbal, hanem kényelmesen; aszerint, hogy éppen mi jutott eszembe.
Azt már tudtam, hogy felesleges túl sok dolgot pakolni, de azt is, hogy mindenféle vécépapír, szalvéta, papírtörlő, pzs, nedves törlők, evőeszközök és pohár, gyógyszerek a lehető legfontosabbak. Mármint a hálóing, köntös, törülköző és papucs mellé. Ezután persze jöhettek a legszükségesebb kozmetikumok, a kórházi iratok; majd holnap reggel fogkefe-fogkrém, szemcsepp ésatöbbi.

Délután Szilvi gyártott kb. feleannyi szendvicset, mint máskor (elvégre nem muszáj azt napokig enni), hiszen ez most egy olyan szülinap, ami egy nappal előrébb lett hozva, hiszen miattam tartják meg ma; de ettől függetlenül holnap ünneplik az iskolában, hétvégén meg a másik "oldalon", mikor elviszik Bencust.
Aztán elment Bencusért, Danival is letárgyaltuk a dolgot már korábban: ő kapott szabadságot mára (éjszakás lenne!), holnapra és holnaputánra (merthogy ő szombaton is dolgozna, ráadásul a heti műszakjában), és hétfőre is, a biztonság kedvéért.
Dani fél 6 előtt jött, úgyhogy konszolidáltan "buliztunk" egyet, Bencét ünnepelve.
Az ajándékokat Szilvi apránként, hónapok alatt szerezte be (így szoktuk), mindenki nevében, az adott, illetve előre tudott pénzekből; és szépen becsomagolgatta. Szóval itt volt az ajándék anyától, nagyanyától, nagybácsitól és déditől.
Én csak egy fél szeletnyi szendvicset tudtam enni, de a tortából is csak ettem egy szeletet. Lényegében egy kis levest ettem még ma, leveskockából...
Egyébként meg 6-ig lehet enni és éjfélig inni.
Reggel pedig kizárólag a Betalocot engedték egy korty vízzel lenyelni hajnalban.


Akkor most néhány kép a szülinapról:




 



 




(Ez a vár miatt lett lefotózva, ki nem hagyná egy ilyen várbuzi, mint én... egyébként csupán egy doboz, amibe Szilvi összegyűjtötte Bencus összegyűjtött és becsomagolt ajándékait.)

 













3 megjegyzés:

  1. Utólag is boldog szülinapot kívánok Bencusnak! Jó nagy fiú lett már!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen. Igen, szép nagy csecsemő.:))

      Törlés
  2. A sok képet most látom! Szép születésnapja volt Bencusnak, csak a nagyival közös fotókat hiányolom!

    VálaszTörlés