2016. február 9., kedd

Hőtámogatás nuku...?

Na most a guta ütöget, mert valakinek a felelőssége, illetve annak hiánya megint programot szervezett nekem a közeljövőben.
Kijött ui. a soron következő hőszolgáltatási számla 30430 Ft-tal. (Ahhoz képest, hogy majd' szétfagyunk egész télen... a több rétegen kívül pokrócban közlekedünk meg kesztyűt kell vennünk... Na jó, miért nem tekerem feljebb az állítható fűtést? Miért nem cseréltetem ki a 32 éves ablakokat?)
Nincs a támogatás feltüntetve, sem abszolválva a részletező számlán... Holott intéztem azonnal, nem késtem semmivel, megvan a határozat is.
Ami ugyan (a támogatás) az új rendszerben felére csökkent, mintegy 3000 Ft-ra, de hogy még ez se...? Már eleve szarul esett, hogy mitől csökken felére, mikor jövedelmi viszonyaim nem változtak -- érdekes módon ilyenkor senki nem érdeklődik és sopánkodik, hogy havi 22800-ból ugyan hogy fizetek ki 30430-at -- ami csak EGY számla!!!, és sehol a gyógyszereim meg a többi számla --; de amikor KÉREM azt a nyomorult lakásfenntartási hj.-t, akkor bezzeg érdeklődés van, hogy áruljam már el, hogy tudunk ebből megélni. Gondolhatnák pedig, hogy nyilván sehogy -- segítség nélkül! És ha nem lesz segítség?
Mármint pl. a hármónk összjövedelemként leigazolt 75-76 ezréből... és még égjek a magyarázkodástól, hogy vajon hogy. A Szilviéké az az övéké. Abból az 53-ból ők ketten sem dúskálnak, minden szülőin otthagy vagy 5-6 ezer Ft-ot, és 90%-ban külön kosztolnak...
Az enyém hivatalosan csak a 22800. Kísz. A hőszolgáltatós számla, ami CSAK EGY számla, meg 30430. Nyilvánvaló, hogy most sz@rnak bele, hogy hogy tudunk ebből megélni, hogy még azt a 3000-et is kihagyják belőle, amit önkormányzatilag megítéltek, felére csökkentve. Úgy vannak vele, minden azzal volt tele, hogy ez a dolog amúgy is megszűnik, örüljön a paraszt, hogy mégis kérhető, aztán adnak felényit az eddiginek, miközben jövedelmi viszonyaim semmit nem változtak.
Most mehetek valahova megérdeklődni (pár buszjegy megint), hogy mifene van, vigyem a határozatot, az előző számlákat is, amelyeken még egyiken 5700, másikon 6000 támogatás van, mondjuk, azt sem értem, de mindegy. Utánanéztem, hova kell számlaügyekben menni, hát kénytelen leszek. 3000 Ft-ból akcióban 3x12 tasakos Félixet veszek... Jelzem, mikor 6000 támogatást kaptam, ez a számla akkor is 24430 maradt volna. Picivel mintha több lenne a jövedelmemnél. EGY. Számla.
Dühítő és felesleges.
És ráadásul el tudom képzelni, hogy valahogy mégis meg fogják magyarázni, hogy JÓL VAN ez a számla, ennyit kell fizetni... mert hasonló, sikertelenül járt panaszhelyzetem volt már, úgyhogy déja-vu-érzeteim vannak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése