2015. december 2., szerda

2015-ös kedvenc, először olvasott -- kihívás

2015-ös kedvenc szerzőm
misscaty kihívása, 121. résztvevőként teljesítettem.



Sziasztok! A feladatotok nem más, mint elolvasni egy szerzőtől minél több könyvet. Ennek a kritériumai: 
olyan szerzőnek kell lennie, akitől a korábbi években még soha nem olvastatok semmit! 
Ebben az évben lett kedvenc szerződ. 
Kérem az első könyv olvasási és értékelési linkjét, majd további minimum 2-ét, ha van annyi, de ha több is, annál jobb. Ezeknek időpontjai kötelező jelleggel az első után kell legyenek. 
Írd le, miért kedvelted meg ezt a szerzőt. 
NE FELEDD, CSAK EBBEN AZ ÉVBEN OLVASOTT KÖNYVET HOZHATSZ ELSŐNEK! 
Hajrá, találjatok új kedvenceket! 
Az olvasásokat csak a kihívás kezdete után fogadom el!

Ráadásul így a kihívás szövegéből nem is derül ki, hogy nem elég, hogy ez évi új írótól lévő olvasás legyen, ez évtől lett a kedvenc szerzőm, hanem a kihívás kezdetétől, azaz május közepétől! És van rá év végéig pár hónap. Így szerencse is kellett hozzá, mert akitől csak az idén kezdtem olvasni és többet, olyan egy volt, akinek első könyvét május elején olvastam -- a kihívás pedig pont május hó közepétől számít! De én még mindig jobban jártam, mint az, akinek azért nem jöhetett össze a teljesítése, mert előző nap, vagy aznap délelőtt kezdte a könyv olvasását a bizonyos első olvasású írótól.
Így én is megkérdeztem, hogy igaz, hogy a sorozat első könyvét nem írhattam be, mert két héttel korábbi olvasás, de van másik kettő; és mivel az írónő nemcsak Stephanie Ford néven, hanem Városi Emese néven is ír, az számít-e. Szerencsére pozitív választ kaptam, így nevezhettem.
Tehát vittem pontos olvasási-értékelési linkkel a következőket:

   1. Stephanie Ford: Ikrek harca 
   2. Stephanie Ford: Míg eljő a sötétség 
   3. Városi Emese: Éva naplója

A feladathoz tartozott, hogy leírjam, miért kedveltem meg a szerzőt.
"Az írónőt sokoldalúsága, egyedisége miatt kedveltem meg. Fantasztikus regényei lenyűgözőek, a fantázián kívül rengeteg kutatást, ismeretbeszerzést is igényeltek, úgy vélem. Mindezzel együtt nagyon vizuálisan ír, stílusát nagyon szeretem. 
Az Éva naplója teljesen más írás, nagyon is életszerű, életszagú, nehéz női sors. Olvasása abszolút elvarázsolt, annyira empatikusan éltem át az egészet, hogy törvényszerűen kedvencem is lett a könyv."
Megkaptam a 260. plecsnit.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése