2010. február 23., kedd

Örömteli dedikált meglepetés


Meglepetés ért.
Az előzmények:
2006 tavaszán kapcsolódtam először verses fórumtopikba, amikor is az év folyamán napi szinten rengeteg verset felraktam, klasszikusoktól kezdve kortárs szerzőkig egyaránt, ez szinte hobbivá vált - mindezt hónapokig leginkább saját "éles" beszedésemmel, saját tulajdonú verseskönyveimből, díszítve és tipográfiával, képpel ellátva. Így kerültem több kortárs szerzővel kapcsolatba, hogy felrakhattam verseiket, egyéb írásaikat.
Eltelt egy év, mikor saját versestopikot nyitottam, a Gyöngyöt, ahol ugyanezt folytattam immár topikgazdaként.



Miután több kortárs költővel tartottam a kapcsolatot, azt tapasztaltam - ami egyre inkább természetessé vált -, hogy végül is nem tiltakoznak, sőt, nagyon sokan örültek és megköszönték, hogy felraktam őket, illetve műveiket. Ha jól nevelten előre engedélyt kértem a felrakáshoz, szinte 100%-osan megkaptam ezeket.
Szeitz János andragógus, felnőttképzési tanár és többkötetes szerző nagyon sok versét felraktam, egész versciklusokat a régi helyre is, majd a magaméba is.
Aztán lassan vettem a bátorságot, és saját írásokat is felraktam - eleinte csak a topikomba.
János volt az első, aki egy háromsorosomra e-mailben bátorított, hogy folytassam, csináljam, és rendszeresen, és tessék művelni, mert van költői vénám...
Úgyhogy lassan kitárult az internet irodalmi világa, először csak egy, majd több helyre beküldtem saját verseket félve és roppant kevés önbizalommal, és én csodálkoztam legjobban, hogy meglehetősen simán megállom ezekkel a helyem itt-ott-amott, az amatőr versek közegében.
Jánossal viszonylag rendszeresen tartottuk a kapcsolatot, és amikor fokozatosan nyilvánosságra kerültek írásaim, ő egyike volt azoknak, akik támogattak jó szóval, egyengettek figyelemfelhívással, tanáccsal. Sokat köszönhetek neki abban, hogy egyáltalán
mertem ezt tenni, meg abban is, hogy ez aztán később eléggé rendszeressé vált.

Mindez csak magyarázat ahhoz, hogy ma ajándékba kaptam tőle 2 kötetét, melyek az utóbbi 1-2 éven belül jelentek meg, az utolsó, októberi könyvbemutatóra meghívót is küldött.
És ami számomra nagyon nagy megtiszteltetés: ez a dedikáció, amelyet itt a magam blogjába felrakok és megőrzök, míg a net világa is úgy akarja.

4 megjegyzés:

  1. Gratulálok, kedves "költőtárs"!:))

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok, Sárkányka!
    Nagyon szép ajándék!

    VálaszTörlés
  3. Köszi. Annál is inkább, mert szeretem a verseit és meg is vettem volna, ha rábukkanok.:)

    VálaszTörlés