2012. augusztus 19., vasárnap

Szülinap és névnap


19-én ünnepeltük Szilvit, aki egyébként augusztus 20-i születésű, mégpedig azért, hogy 20-án ki tudjunk mozdulni, amennyiben akarunk.
Szilvi némi eltúlzott pánikkal vette tudomásul, hogy már 31-es szám jelzi a korát a tortán... hogy az milyen borzasztó! Ecseteltem neki, hogy igen, tökéletesen emlékszem, mikor én 18 éves voltam, azt gondoltam, hogy húúúúú, aki már 27 éves, netán 30, az gyakorlatilag már a sír szélén áll! De majd 10 meg pláne 20 év múlva fogja látni és visszasírni azt, hogy milyen fiatal is volt még, amikor csak 31 volt...


Daninak érdekesen alakult a hétvégéje, mert pénteken még éjszakás volt, s szombat reggel alvás nélkül indultak zenekari baráti körrel Gergelyugornyára 2 napra. A Tisza menti faházban nyilván nem feküdt le soros alvására, hanem egész nap fürödtek, "bandáztak", buliztak, hajnalba nyúlóan... Vasárnap, mikor felhívtam, fél 2-kor még készülődött, hallatszott a hangján, hogy "túl sok" alvás nem lehetett 3 napon belül... Gyakorlatilag onnan egyenest hozzánk jött, otthon csak épp lepakolta a vitt holmikat és felvette a szennyeszsákját:)), ha már hozzánk jön (mer' hogy én mosok rá, mióta külön van, s egyben száradás után így meg is tudom varrni az arra szoruló cuccait).


A Szilvi szülinapjával egybevontuk Bencus névnapját, amely egyébként meg 23-án van naptár szerint, de ha már ünneplünk, a gyerek az gyerek.:)
Itthon csak ennyien voltunk, de Bencus úgyis meg lesz még ünnepelve máshol is a következő héten.
Anyukám meg később köszönti az unokáját és dédunokáját.


A Szilvi által rendelt kis 10 szeletes Sacher-torta isteni volt, s a mindennel megrakott szendvicsek által az épp kisült kolbász és a paprikás csirke nokedlivel is hanyagolódott - de nem gond, mert Daninak 1 hétig biztos nem lesz gondja kajára, ahogy odapakoltam.
Bencus aludt még, ahogy Dani jött, ami nem is baj, mert így nyugton tudtunk némileg beszélgetni szendvicsezés közben. Mire tortázásra került a sor, úgyis felébredt, naná!



Isten éltessen, leánymagzatom, boldog szülinapot!
És boldog névnapot, rosszcsont Bencusom!:)

2 megjegyzés:

  1. Látom,jó volt a hangulat, és Bencusnak is tetszett a teherautó, amit vettél!
    Isten éltesse mind kettőt sokáig!
    Popika

    VálaszTörlés
  2. Tényleg, a teherautót együtt vettük.:))
    Köszönöm szépen a nevükben!:)

    VálaszTörlés