2011. április 20., szerda

Kőtömbök, dínók és fanyűvés


Megnéztük az Orczy-kertben álló Természettudományi Múzeum előtt álló hatalmas kőtömböket, sokuk közülük megvan kicsiben, mivel régebben gyűjtögettem a kőzeteket, minden nyaraláson, kiránduláson néha kilókat hoztam haza a család nagy örömére:)), mivel sok kicsi sokra megy. De vettem is sok helyen, nem álltam meg, ha valami kőzetkiállítás volt, legalább mutatóba ne vegyek pár darabot...


Az épületbe most nem volt időnk bemenni, ám lefotóztuk az udvarán álló dínókat...


Ezután a Fanyűvőbe igyekeztünk, s már 5 előtt mindhárman ott voltunk.
Kissé meglepődtünk, mert kapásból nem tudtak hármónknak azonnal helyet adni, picit várnunk kellett... ilyen esetben pedig nem tudunk hetekkel előre helyet foglalni, mikor az sem biztos, hogy mikor fogok tudni Pestre jönni. De végül is csekély hármónknak azért elég hamar felszabadult - ráadásul a szokott - az "emelvényes" helyünk.
Sokat nevettünk, beszélgettünk, és némileg ettünk és ittunk. Én alkoholizáltam, mert kaja előtt egy Garrone sherryt ittam, szerintem féldeci sem volt, viszont jégkockás és citromos; kaja után pedig Aranyfácán csapolt sert.
Flami megcsinálta mindkettőnk adóbevallását, nagy örömünkre. Meoi pedig megvette neki ajándékba a Homért, mivel tudtuk, hogy nagyon szeretné elolvasni, én pedig vittem egy Nők egészségi lexikona című (istentelen nehéz) könyvet, és keretekbe foglalva Gömbi és Hateya eredeti rajzát - jogos tulajdonosa ajándékaként.:)



Miután degeszre ettük magunkat, elmentünk és Flami javaslatára megnéztünk a Deák téri aluljáróban egy kirakatot,  amelynek boltjában, ha jól emlékszem, 80 művész által készített - többek között - macskás cuccokat is árusítanak.
Nem győzött belőlünk kitörni a sok hú, meg há:))), s nem is gondoltuk, hogy két nap múlva sikerül is megnézni az Arany János utcai boltot...:) S ráadásul nem is hiába.:))

2 megjegyzés:

  1. Mindig van nézelődő ember a kirakat előtt. Talán nem véletlen.:-) Gondoltam, hogy tetszeni fog Nektek is!:-)

    VálaszTörlés
  2. Na nyilván.:)) Köszi a javaslatot!:)

    VálaszTörlés