2009. november 4., szerda

Füge és Babi

Név: Füge
Nem: nőstény
Született: 2009. 09. 15.
Virtuális örökbefogadás:
Jelenlegi támogatója:
Flami

Füge 6-8 hetes kiscica, sérült szemmel került be hozzánk. Szemét, sajnos, nem lehetett megmenteni. Kedves, nagyon beszédes cica.


Flami 5 napra virtuálisan örökbe fogadta a kiscicát.
Több fotót is feltennék, de szegény kiscicának még annyira friss a műtét helye, hogy inkább megvárom vele a minden bizonnyal hamarosan beálló javulást, amikor a Noé jóvoltából egészen biztosan új fotókat is tehetek fel.

Annyira örülök, hogy ha csak (egyelőre?) egy emberre is, de sikerült hatnom azáltal, hogy elkezdtem a virtuális örökbefogadást. Elérzékenyít (biztos a korral jár...) és hálás vagyok érte - és minden kiszolgáltatott állatért tett támogatásért. Köszi, Flami!:)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ezzel szinte egyidőben zajlott, hogy én is örökbe fogadtam virtuálisan 10 napra Babit, a Noéba nemrég befogadott csau-csaut. Cikk-Cakk szerencsés valódi örökbefogadásos esete után úgy döntöttem, ha közben - míg az átutalás megérkezik - örökbe fogadják Babit, előre megjelölök 2 másik kutyát, akire "szálljon" a támogatásom.

Név: Babi
Nem: szuka
Született: 2007. 01. 01.

Babi 3 év körüli csau-csau szuka, egy dányi tanyáról került be társával, Bonival együtt, mivel tulajdonosuk agyon akarta őket ütni. Nagyon jó fej, kezelhető kutya. Nem bújik a simogatásért, de azért nincs is ellenére a dolog.
Nem ugatós, kan kutyákkal jól kijön.


Sajnos, mielőtt az örökbefogadási szerződés életbe lépett volna (az átutalás függvényében), változásról értesített a Noé.

"Sajnos, nem telt el a hét szomorúság nélkül, Csau-csau Fajtamentő Csoportunk nálunk lakó védence, Babi rosszul lett, az orvosi vizsgálat során kiderült, hogy súlyos és visszafordíthatatlan veseelégtelensége van, így el kellett engednünk."

Lelkileg igen megviselt, hisz a csau az egyik kedvenc kutyafajtám, drága, békés, nagy lomha, hömpölygő oroszlán - előre örvendtem, hogy lesz egy csaum egyharmad hónapig, ha csak virtuálisan is... Ezerszer inkább örökbe fogadták volna, mint ez a váratlan tragédia...:(((
Aztán, mivel az átutalás már úton volt, két másik kutyust választottam - bár tudtam, hogy az összeg enélkül is jó helyre kerülne, azért olyan jó látni, hogy névlegesen is "valakit" támogatok.
Ezért némi egyeztetés után sikerült a Babira szánt támogatást két másik kutyusra tendálni.
Örülök, hogy a Noé lehetővé teszi ezt - és ők is köszönik az állatok nevében a támogatást.

(Képek és a barna színű szöveg a Noé honlapjáról.)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon sajnálom Babit! Bár örökbfogadták volna inkább. Flami is helyes kiscicát talált Füge személyében. Biztos aranyos lehet és majd nem lesz olyan csúnya a szeme sem egy idő után. Remélem sokkal jobb sorsa lesz mint eddig volt!

    VálaszTörlés
  2. Én is úgy örülök, hogy van ez a lehetőség.
    És nagyon sajnálom azokat az állatokat, akiknek nem sikerül... eleve, akik nem találnak semmilyen oltalomra, kiszolgáltatottan bolyonganak, míg el nem éri őket a vég; de azokat is, akiket védő szárny alá vezérelt ugyan a "jósors", és még előtte állhatott volna egy szebb élet - ám szegény mégis vesztes lett...:((

    VálaszTörlés